Кількість постійних мешканців у Києві майже досягла рівня 24 лютого 2022 року

Після широкомасштабного російського вторгнення 22 травня 2022 року мільйони людей, в тому числі й киян змушені були покинути свої домівки в цілях безпеки.

Станом на початок травня 2023 року до столиці повернулися майже всі його мешканці – 3,6 млн людей проти 3,9 млн за довоєнним показником.

Про це заявив радник міського голови Києва Дмитро Білоцерковець, інформує “Еспресо”.

“Найголовніший позитив в тому, що економічна активність збільшується. Більше починає працювати бізнесу, більше – сфера обслуговування. Ми всі розуміємо, що це потрібно, щоб у нас були податки, які нам необхідно витрачати, насамперед на нашу національну безпеку”, – сказав він.

Київ

За його словами, найменше людей було зафіксовано у столиці у березні минулого року – тоді у Києві залишилося 1,3 млн мешканців. Втім, щомісяця все більше киян поверталися додому.

“В середньому, 1,5 млн людей було протягом березня та квітня минулого року. Станом на зараз в Києві понад 3,6 млн людей. Ми майже повернулись до позначки перед активною фазою військових дій – 3,9 млн людей”, – резюмував радник міського голови.

Next Post

Як прожити влітку без світла

Вт Тра 2 , 2023
Осінньо-зимові блекаути сьогодні згадуються як кошмарний сон, але віялові відключення електроенергії можуть повернутися в Україну вже цього літа, – принаймні про таку ймовірність попереджає голова НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький. “Апостроф” з’ясовував, наскільки можливі літні блекаути, у чому їхня принципова відмінність від зимових, і як мінімізувати їх можливі наслідки. Блекаути, які восени […]
Виключення світла

Можливо ви пропустили?