ВАКС арештував колишнього голову правління “ПриватБанку” Дубілета

дубілет

Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього голову правління “ПриватБанку” Олександра Дубілета. Його підозрюють у причетності до розтрати понад 8 млрд грн банку.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Рішення про його арешт винесено без участі підозрюваного, оскільки вже понад півроку ця особа перебуває у міжнародному розшуку”, – пояснили у НАБУ.

Нагадаємо, колишнього голову правління ПриватБанку підозрюють у розтраті коштів фінустанви. Він – один із п’ятьох підозрюваних і цій справі й одразу у двох епізодах: розтраті понад 136 млн грн через схему страхових виплат і так званої акредитивної схеми, через яку ПриватБанк  втратив 314,9 млн дол. США (8,2 млрд грн за курсом НБУ).  Загалом за цими двома епізодами йдеться про 8,3 млрд грн, виведених через шахрайські схеми. Слідство відпрацьовує й інші епізоди та встановлює решту учасників злочину.

У лютому 2021 року Дубілету вручили підозру. Ще одного із підозрюваних у цій справі – першого заступника голови ПриватБанку Володимира Яценка – затримали при спробі втекти з України на приватному літаку з аеропорту Дніпра. Згодом його випустили під заставу.

 

Next Post

В Україні жінки повинні ставати на військовий облік - наказ Міноборони

Чт Гру 23 , 2021
Міністерство оборони розширило перелік спеціальностей і професій, які передбачають, що жінки мають стати на військовий облік військовозобов’язаних. Про це йдеться у наказі відомства № 313 від 11.10.2021. Документ набув чинності 17 грудня. Жінки повинні будуть стати на облік, якщо їхня професія входить до розширеного переліку і вони придатні до військової служби за станом […]

Можливо ви пропустили?