У Києві на території школи знищили скульптури відомого українського художника

скульптури

Дві скульптури художника Володимира Федька, які стояли на подвір’ї школи №3 На Виноградарі за адресою Проспект Правди 84, були демонтовані. Їх руйнували спецтехнікою на очах у учнів.

Одна скульптура за іронією долі називалася «Освіта», інша – «Всесвіт космічний». Роботи Володимира Федька знайомі кожному киянину, адже саме його мозаїки прикрашають станцію метро «Золоті ворота».

Син художника Устим Федько дізнався про знесення скульптур, приїхав до школи, викликав поліцію та написав заяву.  На своїй сторінці у Фейсбуці він написав: «Деколи і ворога не треба, невігластво все зробить за нього… І рідкісні по виконанню керамічні скульптурні мистецькі об’єкти стираються з мапи міста і громади, бо виявляються нічиї…»

Таку інформацію надала директорка школи. Вона також повідомила, що вказівка надійшла з Райвідділу освіти. Також вона стверджувала, що є всі документи на демонтаж скульптур, однак жодних паперів ані Устимові ані поліції не показала.

«Ті скульптури стояли із 1977 року, – розповідає Устим, – виконані вони були в унікальній техніці, зліплені вручну з шамоту – випаленої вогнетривкої глини. Це були п’ятиметрові керамічні стелли, ще на кілька метрів закопані в землю. Їх зруйнували вщент, те що залишилося від «Освіти» вивезли, а уламки «Всесвіту космічного» склали десь на подвір’ї школи, бо на той час я вже приїхав на місце і директорка злякалася. Бо я сказав, що є спадкоємцем авторських прав на ці роботи і маю намір позиватися до суду».

Next Post

Військовий льотчик переплив крижані води Дніпра

Ср Гру 1 , 2021
Військовий льотчик бригади транспортної авіації Повітряних сил України Владислав Оберемок переплив Дніпро у Києві. 1300 метрів “форсування” Дніпра він присвячує 30-й річниці Збройних сил України і хоче таким чином привернути увагу суспільства до українських захисників, які боронять державу на сході, а також до тих, хто схилив голову у боротьбі з […]
Дніпро

Можливо ви пропустили?