МОЗ зробить обов’язковою вакцинацію від коронавіруса для чиновників і педагогів

вакцина від коронавіруск

Міністерство охорони здоров’я за дорученням Кабінету міністрів внесе співробітників установ освіти, міністерств, органів центральної і місцевої влади до переліку професій, які зобов’язані пройти вакцинацію від COVID-19.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив під час засідання уряду в середу, 22 вересня.

Він нагадав, що пріоритетні групи населення, які вакцинувалися на перших етапах кампанії вже досягли рівня вакцинації 80%. За словами міністра, це медичні працівники, військовослужбовці, співробітники МВС, Нацгвардії і ГСЧС.

“В інших органах державної влади ситуація, на жаль, не така оптимістична. Тому за підсумками нашої ранкової наради пропонуємо почати впровадження обов’язкових профілактичних щеплень проти гострого респіраторного захворювання COVID-19. Зокрема, для співробітників установ освіти, співробітників міністерств та інших органів центральної влади і їх підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій “, – розповів Ляшко.

Він нагадав, що згідно з чинним законодавством, МОЗ може вводити обов’язкову вакцинацію проти окремих інфекційних хвороб для окремих професій, виробництв та організацій.

Ляшко запропонував Кабміну вжити відповідне протокольне доручення, його пропозицію підтримав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Next Post

Три київські ВИШі перейшли на дистанційну форму навчання

Чт Вер 23 , 2021
Зокрема, на дистанційне навчання перейшли КНУ ім.Шевченка, КНЕУ та КНЛУ. Про це стало відомо з розпоряджень на сайтах університетів. Так, з 23 вересня до 13 жовтня 2021 студенти КНУ ім. Шевченка вчитимуться онлайн. “У період з 23 вересня 2021 року по 13 жовтня 2021 року проведення всіх видів навчальних занять за денною і заочною формами навчання здійснювати […]
Університет Шевченко

Можливо ви пропустили?