У Києві затримали групу осіб, які утримували в рабстві понад сотню людей

Рабстві

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

На залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси учасники злочинного угруповання підшуковували людей, які не мали постійного місця проживання. Їм пропонували роботу у Дніпропетровській області. За вирощування та збір сільськогосподарської продукції обіцяли платити від 3000 до 4000 гривень на місяць.

Окрім того, жертв заманювали безкоштовним житлом та харчуванням. Працівників доставляли на агрофірму у Дніпропетровській області.

Людей селили у напіврозвалених будинках та змушували працювати по 12-16 годин на добу на полях та складах агропідприємства. Гроші їм не платили, лише давали сумнівної якості харчі та алкоголь. За працівниками постійно наглядали, контролювали їхню роботу.

Людей також принижували, погрожували та тиснули на них психологічно. Мобільні телефони та паспорта в них відбирали. Діяльність злочинного угруповування правоохоронці документували кілька місяців.

У середу, 8 вересня, за адресами агрофірми та у будинках, де утримували людей, провели обшуки. Перевірили також автомобілі фігурантів кримінальної справи. Слідчі вилучили гроші, паспорта, ноутбуки, телефони та інші речові докази. На території агропідприємства з трудового рабства визволили 120 людей, з них 17 вже звернулися до правоохоронців із заявами про вчинення відносно них злочину. Слідство триває.

Next Post

Дзвіницю Софійського собору реставруватимуть

Пт Вер 10 , 2021
В Національному заповіднику “Софія Київська” почали розробку комплексного проекту на проведення ремонтно-реставраційних робіт. “Зараз ми робимо перші кроки. Обстежуємо конструкцію дзвіниці, вивчаємо архіви, робимо геологічні дослідження. Ведеться розробка комплексного проєкту реставрації дзвіниці Софійського собору”, – розповів заступник гендиректора з реставраційних робіт заповідника Вадим Кириленко. Дзвіницю востаннє реставрували 20 років тому. […]
Дзвіниця

Можливо ви пропустили?