У Києві покажуть картину, яку вивезли з України під час Другої світової війни

картина

Мова йде, про відреставровану роботу художника Михайла Паніна “Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною” з Дніпровського художнього музею.

Про це повідомили у Телеграм-каналі Міністерства культури і інформаційної політики.

У повідомленні зазначили, що картина “Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною” довгий час вважалась втраченою, після того як була вивезена нацистами під час окупації Дніпропетровська (1941–1943).

“Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною” – це дипломна робота Михайла Паніна, створена в 1911 під час навчання в Петербурзькій академії мистецтв. Завдяки їй Панін був удостоєний звання художника. Картина зображує події XVI століття, коли московський цар Іван Грозний здійснив виїзд перед опричниною, започаткованою для зміцнення царської влади в боротьбі з опозицією”, – зазначили у міністерстві.

У дописі додали, що “Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною” – пам’ятка образотворчого мистецтва, яка має вагоме історичне та художнє значення для дослідження історичного жанру в українському живописі першої половини ХХ ст. Після завершення виставки полотно повернеться до Дніпровського художнього музею.

Побачити картину у Києві можна буде з 27 січня до 20 березня 2022 року у виставкових залах Національного музею Тараса Шевченка (бульвар Т. Шевченка, 12). Години роботи – від 10:00 до 17:30, вихідний день – понеділок.

Нагадаємо, картину “Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною” виявили  у приватному будинку у США кілька років тому та напередодні 2020-го повернули до України. Через неправильне зберігання полотно мало багато пошкоджень і потребувало реставрації.

Раніше ми повідомляли, що українцям заплатять за бустерну дозу вакцини

Next Post

Миколі Поворознику вручили підозру у справі про позбавлення землі апарату РНБО

Вт Січ 25 , 2022
Йдеться про ділянку біля станції метро «Сирець», де РНБО хоче звести «висотки», а місто — планує облаштувати парк. Сьогодні вранці, 25 січня, першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику вручили підозру у справі щодо позбавлення земельної ділянки апарату РНБО. Цю ситуацію вже прокоментував мер столиці Віталій Кличко. Він, зокрема, вважає, що у такий спосіб «РНБО не полишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців […]
Поворозник

Можливо ви пропустили?