У Києві незабаром пам’ятник Франку замінить монумент Мануїльському

Франко

У Києві визначили місце для пам’ятника Івану Яковичу Франку в столиці, його спорудження розпочнеться незабаром.

Відповідну заяву зробив лідер партії “УДАР”, мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook, висловлюючи співчуття у зв’язку зі смертю онука Франка Роланда Тарасовича.

“Столиця за зверненням Міжнародного фонду Івана Франка визначила місце, де наприкінці серпня буде встановлений камінь і незабаром спорудять скульптурну композицію Каменяру. Композицію, яку зведе Міжнародний фонд Івана Франка, встановимо на перехресті вулиць Липської та Інститутської, на місці демонтованого в рамках декомунізації пам’ятника Мануїльському”, – написав Кличко.

Мер Києва також висловив співчуття у зв’язку зі смертю онука Івана Франка – Роланда Тарасовича і подяку за його участь у житті партії.

“Сумно і боляче втрачати найвідданіших патріотів України. Буквально декілька тижнів не дожив Роланд Тарасович Франко до події, про яку так мріяв: встановлення каменю на місці, де згодом зведуть скульптурну композицію великому українцеві Івану Франку. Ми були знайомі з Роландом Тарасовичем особисто. Також під час парламентської кампанії 2012 року він був активним членом “УДАР”, завжди підтримував громадські та культурні заходи партії. Завжди радісно спілкувався з молоддю. Був дуже доброю, щирою та мудрою людиною. Світла Вам пам’ять, Роланде Тарасовичу”, – підсумував Кличко.

Джерело

Next Post

На вулиці Тургенівській відновили знесення старовинного будинку Василя Маліна

Сб Сер 14 , 2021
Будівля начебто не має охоронного статусу. Демонтаж почали ще 20 липня, але після розголосу в ЗМІ роботи на деякий час зупинили. На вулиці Тургенєвській, 22 в Шевченківському районі Києва відновили демонтаж будинку Василя Маліна 1890 року будівництва. Про це повідомляє у своєму Facebook столичний активіст Дмитро Перов. Судячи з опублікованих […]
Будинок Маліна

Можливо ви пропустили?