В історичній будівлі на Андріївському впав дах

Андріївський

У старовинній історичній будівлі в центрі столиці обвалився дах.

Про це повідомили в групі «ЧЕСНО. Київ» на Facebook,

Будинок розташований на Андріївському узвозі, 18.

Двері цього унікального будинку декоровані композицією у вигляді двох портиків з накладними неоренесансному деталями. Це прикраса дозволила внести вхідну конструкцію в список 20-ти історичних дверей Києва.

Побудований в 1891 році за проектом архітектора Андрія Крауса. Будинком тоді володіла родина ювеліра Йосифа Ребенка. Йосип був звичайним робочим у поляка-ювеліра Ярославського. Після смерті Ярославського за Йосипа вийшла його вдова.

Будинок належав ювеліру  до самої смерті у 1943 році
За радянських часів тут розміщувалися майстерні художників. На початку 2000-х років почали поширюватися чутки про виселення художників з дому, що згодом і сталося.

Next Post

Київ разом із сервісами прокату електросамокатів домовились про обмеження швидкості

Чт Чер 24 , 2021
Оператори прокату електросамокатів разом із Київською міською державною адміністрацією 24 червня підписали меморандум, який, серед іншого, передбачає обмеження швидкості. Про це  повідомили у КМДА. Від міста документ підписав заступник голови адміністрації з питань самоврядних повноважень Костянтин Усов. З іншої сторони підписи поставили представники усіх семи компаній, що сьогодні надають послуги […]
Електросамокаты Болт

Можливо ви пропустили?