У Зоні відчуження облаштують вежі для спостереження за птахами

спостерігання за птахами

На території Чорнобильського заповідника цьогоріч облаштують локації для спостереження за птахами в дикій природі.

Про це повдіомляє прес-служба Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у Facebook.

Таким чином екологи хочуть популяризувати серед туристів бьордвотчинг – інформативний спосіб вивчення пернатих у їх природному середовищі.

Проект, в рамках якого буде реалізовано задум, називається «Розвиток екотуризму на територіях, що зазнали радіаційного забруднення – шлях до збереження біорізноманіття українського Полісся».

Він запроваджений у рамках програми малих грантів ПРООН/ГЕФ в Україні спільно з партнером – громадською організацією «Екологічний простір-2020».

«Мова йде про будівництво в Заповіднику п’яти спостережних веж та облаштування прилеглих до них територій (кемпінгів) для вітчизняних та іноземних бьордвотчерів» — повідомляється на офіційній сторінці проекту.

Екологи зазначають, що що бьордвотчинг на територіях, що зазнали радіаційного забруднення й отримали статус заповідних, має надзвичайний потенціал. Вони нагадують, що Чорнобильський заповідник розташований на перехресті великих пташиних міграційних шляхів, і за сезон тут пролітає 30-50 тисяч гусей, 150-200 тисяч качкоподібних та до 1,5 мільйона інших пернатих. Окрім того, на заповідній території зафіксовано багато колоній лелекоподібних, сивкоподібних, гусеподібних, пеліканоподібних та інших птахів.

Next Post

Очільник поліції Києва Крищенко подав у відставку

Чт Сер 5 , 2021
Начальник Головного управління Нацполіціі Києва Андрій Крищенко вирішив покинути свій пост. Він написав заяву про звільнення. Про це повідомляє Цензор.НЕТ. Крищенко займав посаду заступника голови Нацполіціі – начальника Головного управління Національної поліції в Києві з 15 грудня 2015 року.   Post Views: 981
Крищенко

Можливо ви пропустили?