Rozetka закриється, якщо Зеленський підпише закон про касові апарати, – Чечоткін

Власник інтернет-супермаркету Rozetka Владислав Чечоткін заявив, що закриє бізнес, якщо президент України Володимир Зеленський підпише закон, який зобов’язує підприємців використовувати касові апарати. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Вже на наступному тижні президент може підписати законопроекти 1053-1 і 1073, які були прийняті Верховною Радою нібито з метою вивести бізнес з тіні і створити здорову конкуренцію, а насправді – для боротьби з бізнесом. Я впевнений, що закони в такому вигляді вб’ють десятки тисяч підприємців », – пише Чечоткін.

За його словами, тепер буде вирішувати податкова служба, правильний або неправильний чек отримав покупець. У разі, якщо буде доведена його «неправильність», клієнт отримає товар, куплений за чеком, безкоштовно, що призведе до збитку для продавця в розмірі 250%. Також Чечоткін зазначив, що кількість скарг не обмежена, тому в даному питанні немає відповідальності ні для покупця, ні для податкової, яка може приймати рішення з приводу чеків як вважатиме за потрібне.

Бізнесмен підкреслив, що більшість підприємців мовчить, бо думає, що їх зміни не торкнуться.

«Ми в Rozetka категорично не підтримуємо цей закон. Про що я публічно висловився », – стверджує Чечоткін.

Він розповів про те, що в день голосування один з головних «помічників» бізнесу Ілля Несходовський, розмістив статтю, про «підроблених» чеках Rozetka. Матеріал швидко розійшовся по мережі і був створений з метою довести депутатам, що прийняття закону необхідно. На думку Чечоткін, проблема тут не в чеках, а в статті.

«Rozetka видала чеки, які хтось” не пустив “або видалив з публічної бази податкової. Ось уже два тижні, з дати публікації “чорнухи”, ми спілкуємося з податковою, з НБУ і ще з купою госорганизаций щоб з’ясувати, чому чеки є у внутрішній базі і немає у зовнішній », – обурюється підприємець.

Чечоткін додав, що відповіді він так і не отримав, а також закликав українських бізнесменів не мовчати, тому що впевнений, що з Rozetka перевірки перемикатися на інші фірми і їм в підсумку доведеться закритися.

«Поки порція бруду дісталася тільки Rozetka. Тому що я не побоявся заявити про свою позицію. Але скоро перевірки будуть у всіх, до кого захочуть прийти. Тому я закликаю бізнес не мовчати. Щоб потім не було щемливо боляче за безцільно просрали роки », – підсумував підприємець.

Next Post

Невідомі жорстоко побили ветерана АТО після камінг-ауту

Пн Вер 30 , 2019
П’ятеро невідомих напали на ветерана АТО біля його будинку, після того як він зробив камінг-аут. Про це розповів на своїй сторінці в Facebook правозахисник Віктор Пилипенко. “В цю суботу п’ятеро радикалів – гомофобів підстерегли нашого побратима, ветерана Василя Давиденко під його домом і напали. Напали через його камінг-аут. Все сталося […]

Можливо ви пропустили?