З’явився законопроект, який забороняє продаж цигарок та алкоголю в супермаркетах

заборона на продаж

Народним депутатам пропонують заборонити продаж пива (крім безалкогольного), вина, горілки і будь-яких видів сигарет в супермаркетах. Такий законопроект № 5805 був зареєстрований на сайті парламенту 19 липня.

Автор цієї ініціативи, нардеп від «Слуги народу» Георгій Мазурашу пропонує перенести продажу в спеціалізовані торгові точки

«Один з найавторитетніших медичних журналів The Lancet опублікував результати масштабного дослідження впливу алкоголю на здоров’я людини від вчених міжнародної колаборації Global Burden of Diseases, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту. – Висновок досліджень – безпечної дози алкоголю не існує. Незалежно від кількості, вживання алкоголю негативно впливає на організм », зазначає автор закону.

За словами Мазурашу, щоб українці стали здоровішими, потрібно не тільки скоротити рекламу і зменшити цінову доступність алкоголю і говорити про шкідливість сигарет, але і прибрати цю продукцію з продуктових магазинів.

Законопроект передбачає зміни до закону «Про державне регулювання виробництва и обігу спирту етилового, коньячного и плодового, алкогольних напоїв, тютюново виробів, рідін, что Використовують в електронній сигаретах, та пального»:

  • заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння в приміщеннях торговельних організацій, які торгують продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами;
  • продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння може здійснюватися виключно в спеціалізованих стаціонарних торгових точках (магазинах), де інші товари, крім перерахованих, не продаються.
  • Ті магазини, які порушать заборону, будуть платити штрафи – десять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на момент оплати. Станом на 1 липня 2021 року один прожитковий мінімум – це 2 тис. 379 грн. Десять таких min – це 23 тис. 790 грн.

 

Next Post

У Києві п'яна суддя вилетіла на авто на тротуар і мало не збила людей

Чт Лип 22 , 2021
Вчора, 21 липня, ввечері в Києві на Оболоні п’яна суддя проскочивши на кросовері Audi тротуар, вчинила ДТП. Очевидці стверджують, що летіла вона зі швидкістю понад 100 км / год. Жінка-водій виявилась суддею Деснянського районного суду Колегаєвою Світланою. Перелетівши тротуар, вона протаранила дерево на набережній і мало не злетіла в Дніпро […]
дтп

Можливо ви пропустили?