В Чорнобильській зоні запустили 4G

мобільна вишка
мобільна вишка

Чорнобильська зона отримала покриття мобільним зв’язком. Це допоможе працювати пожежникам під час гасіння у віддалених районах.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський, передає прес-служба міністерства.

“Відтепер 70% території охоплено зв’язком у стандарті 2G і ще 45% території матиме 4G покриття. Нещодавно на території зони відчуження було встановлено базову станцію”, – повідомив міністр.

За словами Абрамовського, мобільне покриття буде потрібне туристам, та в першу чергу зв’язок та інтернет допомагатиме моніторити пожежну безпеку у зоні відчуження.

Цього року у Чорнобильській зоні відбулась наймасштабніша пожежа за час спостережень, а відсутність покриття не давала змоги вчасно знаходити місця займання.

За словами міністра, тепер буде створено систему моніторингу пожежної безпеки. Вона складатиметься з відеокамер та тепловізорів, які оперативно визначатимуть місця виникнення пожеж.

Раніше ми повідомляли, що ДК “Антонов” вперше за 30 років отримав замовлення від Міноборони.

 

Next Post

Київ готує логістичну базу для прийому вакцини від коронавірусу

Вт Гру 8 , 2020
Київ розпочав готувати логістичну базу для прийому вакцини від коронавірусу. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу. «Сьогодні всі країни борються зі стрімким розповсюдженням вірусу. Зокрема, деякі держави – для упередження захворювання – вже невдовзі розпочнуть вакцинацію громадян. Як ми знаємо, вакцину від коронавірусу замовив і уряд […]
вакцина від коронавіруск

Можливо ви пропустили?