Підвищення Балчуном тарифів “Укрзалізниці” вдарить по економіці України

Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк переконаний, що підвищення залізничних тарифів вдарить по кожному споживачеві та багатьох підприємцях в Україні.

“Підвищення тарифів на вантажні перевезення абсолютно необгрунтоване. Сьогодні потрібно всіляко підтримувати вітчизняну промисловість, а не вдаватися до таких «драконівських» методів. Це вдарить не тільки по робочих місцях, але і по інвестиціях, обсягах перевезень та експорту. Окрім того, таке підвищення вдарить і по кожному споживачеві в Україні: у кожному товарі є складова ціни, яка пов’язана з вартістю перевезень. Відповідно, цей крок послужить додатковим фактором для розкручування інфляційної спіралі. Такий процес потенційно «відіб’ється» на робочих місцях та рентабельності підприємств”, – пояснив народний депутат.

Директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медведь в ефірі радіо “Голос Столиці” порівняв тановище в “Укрзалізниці” з ситуацією у метрополітені Києва.

“У залізниці багато шляхів для того, щоб, не підвищуючи тарифи, проводити реформи. У структурі є дуже багато потоків прихованих прибутків, які фактично є джерелами збагачення місцевих адміністраторів-корупціонерів. Кожен вокзал – це джерело тіньових доходів від експлуатації майданчиків автовокзалів, парковок, розміщення банкоматів, вендингового і торговельного обладнання. Жодну гривню із цих прибутків від економічного трафіку не перенаправили у бюджет. Фактично, якщо прибутки від залізничних перевезень становлять 50% бюджету залізниці, то все інше – це непрофільні доходи від реклами і торгівлі”, – розтлумачив Медведь.

Значна кількість українських промислових підприємств зазнають збитків, а деякі можуть втратити європейський та світовий ринки через те, що їх товар стане неконкурентноспроможним. “Укрзалізниця” є монополістом у галузі залізничних перевезень, тому у виробників не залишається альтернатив.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян назвав заяву Войцеха Балчуна про підвищення тарифів спекулятивною.

Раніше журналісти викрили схему присвоєння польськими управлінцями “Укрзалізниці” 12 мільйонів гривень. Також журналіст-розслідувач Всеволод Філімоненко розповів про роль коханки Войцеха Балчуна в корупційних схемах “Укрзалізниці”.


ДЖЕРЕЛО

Next Post

Контрактову площу у Києві перекрили до 9 січня через ярмарок

Пн Гру 26 , 2016
Рух транспорту на Контрактовій площі перекрили до 9 січня у зв’язку з проведенням новорічно-різдвяних заходів. Про це повідомляє сайт Подільської РДА. “До уваги водіїв! Контрактову площу перекриють до 9 січня 2017 року”, – йдеться в повідомленні. Відзначається, що Контрактову площу перекрили на ділянці від Гостинного двору до вулиці Петра Сагайдачного. […]
Контрактова площа

Можливо ви пропустили?