Київські медики отримали доплату за роботу з хворими на COVID-19

У Києві лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус та з хворими на COVID-19, отримали доплати до зарплати за роботу у березні.

Про це в ефірі hromadske розповіла директорка департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Доплата у розмірі 9 посадових окладів.

«Київська влада виділила 10,8 млн грн на здійснення доплат всім співробітникам, які були задіяні у лікуванні, та 12,4 млн грн для стимулювання співробітників екстреної медичної допомоги. Усі співробітники ризикували», — зазначила Гінзбург.

За її словами, у середньому лікарі отримали від 30 до 50 тисяч гривень, медсестри — від 25 до 30 тисяч гривень, а молодший персонал — від 20 до 25 тисяч гривень.

Міністерство охорони здоров’я планує на позачерговому засіданні уряду 24 квітня ухвалити постанову щодо доплат медикам, які працюють з хворими на коронавірусну хворобу.

За нею доплати здійснюватимуться з державного бюджету, а не з місцевого.

Джерело

Next Post

Київ знов на верхівці рейтинга міст з найбруднішим повітрям

Пт Кві 24 , 2020
Індекс забруднення повітря за версією QIAir перевищено у три рази. Показники досягли червоного рівня небезпеки. Згідно з результатами моніторингу, вранці 24 квітня індекс забруднення Києва склав 159 балів. Варто відзначити, що експерти вважають нормою 50 балів. Їдкий смог над українською столицею видно неозброєним оком. Ситуацію помітно погіршує задимленість через масштабні […]

Можливо ви пропустили?