У Києві пропонують скасувати посадку пасажирів в автобуси тільки через передні двері

У Києві ще з весни 2020 року діє правило посадки і висадки пасажирів з комунального транспорту тільки через передні двері. Однак, багато киян таким правилом незадоволені і вимагають його скасувати.

Так, на сайті Київської міськадміністрації з’явився петиція, автор якої стверджує, що висадка і посадка пасажирів тільки через одні двері приводить до того, що на невеликих зупинках скупчуються величезні натовпи пасажирів.

Більш того, штовханина з’являється і в салонах комунального транспорту. Це відбувається тоді, коли пасажири під’їжджають до потрібної зупинки і поспішають до передніх дверей, щоб покинути автобус, тролейбус або трамвай.

“Якщо це обмеження необхідно, то чому діють інші правила для метрополітену, швидкісного трамвая і електричок, де кількість пасажирів абсолютно нічим не обмежена, і чому деякі водії заповнюють салон повністю, навіть відкриваючи тільки передні двері, створюючи небезпечну тисняву. Таке свавілля комунального підприємства є відвертим порушенням прав громадян і фактично перетворює міський транспорт на пільговий атракціон, в той час як приватні перевізники продовжують заробляти на тисняві і не дотримуються багатьох правил “, – сказано в тексті петиції.

Електронний документ поки що підписали трохи більше 200 киян. Однак збір підписів ще триває. Нагадаємо, що петиція повинна набрати 10 тисяч голосів, щоб потрапити на розгляд до Київради.

Next Post

У Київському СІЗО люди сплять по черзі та живуть в антисанітарії – Офіс омбудсмена

Вт Бер 9 , 2021
У державній установі “Київський слідчий ізолятор” виявили, що засудження сплять по черзі через брак спальних місць, живуть в антисанітарії та безоплатно працюють. Про це повідомив Офіс омбудсмана України у Facebook Під час повторного моніторингового візиту виявлено ряд порушень вимог національного законодавства та недотримання міжнародних рекомендацій і норм у сфері поводження із […]
СІЗО

Можливо ви пропустили?