B Києві поліцейські побили творця літака “Мрія”. Вони переплутали його з шахраєм і хотіли катувати

У Києві в людному місці побили авіаконструктора заводу “Антонова” Віктора Ковальського.
За словами потерпілого, його били п’ятеро, зокрема, нібито двоє поліцейських, тому що запідозрили, що він – валютний шахрай, який нібито обдурив одного з нападників, – повідомляє ТСН.
Ковальський 47 років працює авіаконструктором. Він – один з творців Ан-74 і знаменитої “Мрії”. Того вечора він повертався з роботи і виходив з метро Шулявська. Раптом підбіг чоловік і схопив за руку. “Він каже:” Прикурити “. Я кажу:” Я не курю “. Запальнички немає – відпусти. Тут же, як я сказав відпусти, хотів вирватися, на мене посипалися удари ззаду і по голові”, – розповів конструктор.
Спочатку 81-річного чоловіка били троє, а потім до них приєдналися поліцейські. Свідки і номер патрульної машини запам’ятали – 4435. На потерпілого наділи наручники й потягли в поліцейське авто. Тільки коли порвали його портфель і подивилися, що там, зрозуміли, що схопили не ту. Тоді і розкрилися мотиви нападу. Свідки розповідають: на авіаконструктора вказав невідомий в червоній куртці. Він же привів із собою друзів і поліції, які запідозрили, що потерпілий – валютний шахрай. “Цей в червоній куртці нібито десь міняв якісь долари. Нібито його кинули на 10 тисяч доларів. Показали на мене. Але це вже потім з’ясувалося. Я про це не знав”, – додав Ковальський.
Авіаконструктор отримав струс мозку, йому пошкодили зуб і спину. Сусід, який прибіг на допомогу, каже: швидку викликали перехожі, тому що поліція травми ігнорувала. Родичі побитого розповідають: на місце виїхали навіть слідчі з Солом’янського району Києва, але до останнього трималися версії, що Віктор Ковальський – валютний шахрай. “Коли батько сидів в поліцейській машині, він говорить, що робити: зараз відвеземо його в слідчий ізолятор і будемо його катувати, вибивати з нього правду”, – зазначила дочка потерпілого Вікторія Ковальська.
Чоловіка в червоній куртці звуть Сергій. ТСН направила йому лист з проханням викласти свою версію. Відповіді немає, а в поліції Києва поки не змогли пояснити, що це була за спецоперація і чому правоохоронці беруть участь в приватних розборках. У Солом’янському райуправлінні тільки сказали: інцидент почався з участю патрульних, яких контролює інше керівництво. “Мова йде про патрульної поліції, яка до нас відношення ніякого немає. Мої співробітники прибули на місце потім вже, коли там сталася ця сутичка. Саму сутичку наші співробітники не бачили і, звичайно, не брали участі. Зараз розбираємося з цим – що там сталося “, – сказали в поліції.
Віктор Ковальський написав в поліцію заяву на поліцію. За фактом зіткнення відкрили кримінальне провадження.

Next Post

Погода в Києві на Різдво: синоптики прогнозують морози

Чт Січ 3 , 2019
У Києві на Різдво, 7 січня, очікується різке похолодання – температурні показники досягнуть 11 градусів морозу. Як повідомила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook, зниження температури почнеться ще з 3 січня, однак воно буде несуттєвим. «Далі похолодання посилиться і в Святвечір і на Різдво може врізати до -8 […]
Погода

Можливо ви пропустили?