У Київському СІЗО люди сплять по черзі та живуть в антисанітарії – Офіс омбудсмена

СІЗО

У державній установі “Київський слідчий ізолятор” виявили, що засудження сплять по черзі через брак спальних місць, живуть в антисанітарії та безоплатно працюють.

Про це повідомив Офіс омбудсмана України у Facebook

Під час повторного моніторингового візиту виявлено ряд порушень вимог національного законодавства та недотримання міжнародних рекомендацій і норм у сфері поводження із засудженими та особами, узятими під варту.

Як зазначають в Офісі омбудсмана, більшість камер:

 

  • не забезпечені належним штучним освітленням;
  • мають надмірну заґратованість вікон;
  • стіни вологі та вкриті грибком;
  • через відсутність вентиляції та куріння у камерах, ув’язнені позбавлені можливості дихати свіжим повітрям;
  • бокси збірного відділення не опалюються.

Крім того, були виявлені факти відсутності у в’язнів спальних місць, через що вони змушені спати по черзі або на підлозі камери, що є грубим порушенням їх права на належне поводження та гідність.

Також в Офісі омбудсмана повідомляють про порушення адміністрацією СІЗО прав засуджених на контакти із зовнішнім світом. Зокрема особам, засудженим до арешту, телефонні дзвінки не надаються, а засудженим до довічного позбавлення волі – у вихідні та святкові дні.

А ще виявлені численні факти безоплатної праці засуджених, які виконували ремонтні роботи та функції з господарського обслуговування СІЗО.

Next Post

Закували в нашийник зі зламаним замком: дівчина застрягла в квест-кімнаті в Києві

Вт Бер 9 , 2021
У понеділок, 8 березня в Києві сталася надзвичайна подія. Дівчина опинилася в “заручниках” квест-кімнати через зламаний замок. Про це повідомили в Фейсбуці столичної служби порятунку. Згідно з наданими даними, киянка за задумом сюжету квест-кімнати була прикута до нашийника, і по ходу квесту мала звільнитися з нього, але замок в ньому […]
квест

Можливо ви пропустили?