СБУ ліквідувала осередок ІДІЛ під Києвом

СБУ

СБУ повідомила про ліквідацію в Київській області осередку терористичної організації «Ісламська держава» (ІДІЛ).

Повідомляється, що іноземець з Близького Сходу, який перебуває в розшуку в Європі через участь в бойових діях в Сирії, прибув в Україну за підробленим паспортом, налагодив контакт з землякам і зайнявся виготовленням фальшивих російських, українських паспортів. За цими документами в Україну в’їжджали жителі Близького Сходу і Центральної Азії, в числі яких, за версією слідства, були діючі бойовики ІДІЛ.

В Україні терористи не тільки «відсиджувалися», поки їх розшукували правоохоронці світу і Європи, а й активно вербували прихильників з числа мусульман, поширюючи серед них екстремістську літературу.

В рамках слідчих дій оперативники СБУ знайшли і вилучили вибухівку, боєприпаси, символіку ІДІЛ, банківські картки, готівкову валюту, літературу екстремістського змісту і чернетки записів про грошові перекази в Сирію.

Розслідування кримінального виробництва про створення терористичного угрупування триває.

Раніше ми повідомляли, що ОАСК скасував перейменування Московського проспекту.

Next Post

Віталій Кличко пішов у відпустку

Пт Лют 12 , 2021
Незважаючи на складні метеоумови в столиці, Віталій Кличко на вихідні залишає Україну. Мер Києва взяв відпустку на один день, п’ятницю, 12 лютого. За даними ЗМІ, уїкенд Кличко проведе в Туреччині. Виконувати обов’язки глави КМДА, буде його заступник, Валентин Мондрієвський. Post Views: 1 081
Кличко

Можливо ви пропустили?