Рада до 1 грудня планує презентувати план виходу з конституційної кризи

Парламент працює в звичайному режимі, триває робота над відновленням антикорупційного законодавства і розв’язання конституційної кризи.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила тимчасова в.о. Глави Верховної Ради, віцеспікерка Олена Кондратюк.

“Над цим працює робоча група парламенту. До робочої групи входять представники всіх депутатських фракцій та груп, а також трьох профільних Комітетів ВРУ. Засідання групи відбувається в закритому режимі, аби ніщо не заважало пошуку оптимальних і фахових варіантів виходу із ситуації”, – пояснила т.в.о. спікера Ради.

Вона висловила сподівання, що до 1 грудня робоча група представить відповідні законопроєкти.

“Це буде спільне бачення того, як повертати електронне декларування й відповідальність за недостовірне декларування та яким чином буде вирішуватися конституційна криза”, – додала Кондратюк.

За її словами, парламент також стурбований тим, що уряд досі не подав доопрацьований проєкт Державного бюджету на 2021 рік.

Рада вже понад місяць не може вирішити конституційну кризу, що виникла через скасування Конституційним Судом низки положень антикорупційного законодавства.

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт, що передбачає припинення повноважень складу суддів КС та повернення скасованих норм. Однак оскільки суддів КС, відповідно до закону, неможливо звільнити, а рішення Суду не підлягають оскарженню, цей документ викликав занепокоєння як в Україні, так і в світовій спільності. Зокрема, У Раді Європи попереджають, що можливе припинення повноважень суддів КСУ буде “кричущим порушенням” основного закону країни і закликають розглянути інші варіанти для вирішення поточної ситуації.

Також Зеленський заявив, що не виключає розпуску парламенту в разі відмови голосування за його законопроєкт, що пропонує припинити повноваження Конституційного суду.

Next Post

Міністр культури запропонував ввести двотижневий локдаун на новорічні свята

Вт Лис 24 , 2020
Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, а також відмовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. “За озвученим на даний момент планом Міністерства охорони здоров’я нас чекає поки останній карантин вихідного дня. Цього чекають всі, […]
Ткаченко

Можливо ви пропустили?