У Україні змінили дати зимових канікул

З понеділка, 2 листопада, в українських школах відновився навчальний процес і більшість дітей повернулася з осінніх канікул.

Однак, у деяких школах учні продовжують навчатися дистанційно. Епідемія загострюється, і в Міністерстві освіти вже офіційно змінили дати зимових канікул в усіх навчальних закладах, щоб батьки й діти знали, до чого готуватися.

Згідно з офіційним листом від Кабінету міністрів, у цьому році у школярів буде двоє зимових канікул. Уперше діти відправляться на зимові канікули 28 грудня і будуть відпочивати до 10 січня наступного року включно. Другий етап канікул стартує з 15 лютого 2021 року і триватиме до 21 лютого.

У студентів таких довгих канікул не передбачається. Вони підуть відзначати зимові свята 28 грудня, і після 10 січня повернуться до навчання.

За словами в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета, Україна практично повністю готова перейти на дистанційне навчання. Однак, багато проти, в тому числі керівники шкіл в тих містах, які опинилися в “червоній” зоні. Наприклад, в Ужгороді мерія не хоче зупиняти освітній процес в місті й закривати садки й школи, хоча це передбачено карантинними обмеженнями. Мер міста наполягає на тому, щоб дистанційним зробити навчання тільки 5-11 класів. А що стосується дитсадків, то з серпня в Ужгороді на коронавірус захворіло 2 дитини, тому закривати садки там не бачать підстав.

Попри погіршення епідеміологічної ситуації, в Києві також не мають наміру переводити всі школи на дистанційне навчання. На сьогодні на карантин в столиці закриті 8 шкіл. Після канікул до навчання повернулися 428 шкіл Києва.

Next Post

Чорнобильську АЕС закрили для туристів: названа причина

Ср Лис 4 , 2020
Адміністрація Чорнобильської АЕС заборонила туристичні екскурсії на територію станції як мінімум до 30 листопада. Про це повідомляють в прес-службі адміністрації. Також персонал Державного спеціалізованого підприємства “Чорнобильська атомна електростанція” перевели на особливий режим роботи. “У виконання Указу Президента України №87 / 2020 для нерозповсюдження коронавіруса COVID – 19, і відповідно до […]
Чорнобиль, Чернобыль

Можливо ви пропустили?