Прості правила для здоров’я зубів

Дотримання правил гігієни ротової порожнини займає не більше 20 хвилин на день, але допомагає зберегти здоров’я, гроші, час та нерви. Це саме та невелика корисна звичка, яка робить якісь життя набагато кращою.

Яких же правил треба дотримуватись, щоб відвідувати стоматолога лише для періодичних оглядів?

Регулярність – запорука успіху

Перш за все, це щоденна чистка зубів та язика. Зранку та ввечері потрібно чистити зуби щіткою, міжзубні щілини за допомогою зубної нитки або зубочистки. Саму ротову порожнину слід регулярно очищати за допомогою ополіскувача. Бажано після кожного прийому їжі.

Як обрати щітку та пасту

Існує безліч варіантів зубних щіток. Однак є декілька основних правил, якими слід керуватись при виборі. Якщо нема показань стоматолога, то варто купувати щітку з м’якою щетиною. Вона дозволяє не лише якісно почистити зуби, але й не здерти ясна до крові під час процесу. Щітки з жорсткою щетиною краще використовувати лише, якщо на цьому наполягає ваш стоматолог.
І не обов’язково купувати моделі з резиновими вставками та щетинками, перехрещеними під карколомними кутами. Це не більш, ніж маркетинговий хід і на якість чистки ніяк не впливає.

Міняти щітку потрібно не рідше, ніж раз на три місяці і обов’язково тримати в чистоті.

Що стосується зубної пасти, то уважно вивчайте склад. Не варто купувати засіб який містить в собі триклозан, лаурилсульфат натрію та парабени. Триклозан ефективно вбиває бактерії. Проте всі бактерії. Не лише шкідливі, а й корисні. Лаурисульфат натрію має канцерогенну дію. А парабени можуть викликати алергію та накопичуються в організмі.

Вчасне лікування

Якщо почали боліти зуби, то не варто просто пити знеболююче та сподіватись, що це вирішить проблему. Не вирішить. При виникненні будь – якого дискомфорту, навіть найменшого натяку на біль, варто звертатись до лікаря. Зокрема, в клініці QRD Dental https://qrd.kyiv.ua/services/ працюють лікарі які допоможуть вирішити будь яку стоматологічну проблему.

До того ж, відвідувати стоматолога потрібно регулярно, навіть якщо немає ніякого дискомфорту в ротовій порожнині. Перш за все для своєчасного виявлення проблем та швидкого їх вирішення. Вилікувати карієс на ранній стадії набагато простіше, ніж пародонтит.

Крім того, лікар дасть рекомендації по правильному догляду за зубами та зробить професійну чистку.
Отже, регулярний догляд, дотримання принципів гігієни здорового харчування та періодичне відвідування стоматолога допоможуть зберегти ваші зуби здоровими, а посмішку білосніжною.

Next Post

У Києві забруднення повітря в рази перевищило норму

Ср Лют 15 , 2023
Протягом минулого тижня у Києві в 3,8 рази було виявлено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту, хоча й дещо знизився рівень забруднення діоксидом сірки, оксидом вуглецю та формальдегідом. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. У звіті йдеться, що найвище перевищення гранично допустимої концентрації за середньодобовим вмістом […]
забруднення повітря

Можливо ви пропустили?