Нацрада проведе позапланові перевірки 12 підприємств групи “1+1 медіа”

Перевірки повинні відбутися з 26 листопада по 10 грудня 2020 року.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові безвиїзні перевірки 12-ти ліцензіатів групи “1+1 медіа” в зв’язку з отриманими зверненнями і поширеною в ЗМІ інформацією про кінцевих бенефіціарів власників цих компаній.

Зокрема, мова йде про Оксану Марченко – дружину народного депутата Віктора Медведчука, повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначається, позапланові перевірки призначені за зверненням виконавчого директора ГО “Центр протидії корупції” Дар’ї Каленюк і колективним зверненням групи громадських організацій – “Інституту масової інформації”, “Детектора медіа”, “Інституту демократії імені Пилипа Орлика”.

“З звернень, а також з поширеною в ЗМІ інформацією Національній раді стало відомо, що кінцевим бенефіціарним власником BOLVIK VENTURES LTD (ТОВ” Болвік Венчерз ЛТД “) є громадянка України Марченко Оксана Михайлівна. Однак у звітній інформації про структуру власності цих компаній, яка була представлена ​​Національній раді відповідно до частини другої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, станом на 31 грудня 2019 року власником BOLVIK VENTURES LTD з часткою 100% через Menealos Sazos вказано Суркіс Ігор Рахмілевіч, громадянин України. в цьому вбачаються ознаки порушень ліцензіатами вимог частини четвертої статті 12 та частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, – йдеться в повідомленні.

У Нацраді зазначили, що з метою вивчення всіх обставин призначені позапланові безвиїзні перевірки наступним ліцензіатам:

– ТОВ “ТРК” Студія 1 + 1 “(логотип” 1 + 1 “);

– ПрАТ “Телекомпанія” ТЕТ “(логотип” ТЕТ “);

– ТОВ “Гравіс-кіно” (логотип “2 + 2”);

Нагадаємо, в країну кума Медведчука готові переїхати всього 5% українців. І у Києві закунчується історія легендарного клубу Bingo.

Next Post

У Білій Церкві сильно п'яний чоловік "замінував" багатоквартирний будинок

Чт Лис 12 , 2020
Чоловік в місті Біла Церква, що на Київщині, повідомив в поліцію про закладену бомбу в житловому будинку. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України в Telegram-каналі. Правоохоронці отримали повідомлення від невідомого 12 листопада. Анонім розповів, що в одній з квартир знаходиться вибухівка. На місце прибула група патрульних, кінологи і […]
мінування

Можливо ви пропустили?