Протасів Яр знову зелена зона – Київрада внесла зміни до Генплану

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати повернули статус території зелених насаджень загального користування земельним ділянкам у парку відпочинку Протасів Яр, що в Солом’янському районі.

Повідомляє сайт kyivpastfuture.com.ua.

Йдеться про земельну ділянку площею 3,15 га на вулиці Миколи Амосова, яка розміщується у парку відпочинку Протасів Яр. Зелена зона з 1966 року є парком. Проте, незважаючи на цей статус, близько 30 гектарів лісу багато років тому були роздані приватним фірмам для забудови. Зокрема, у 2002 році ділянку на Миколи Амосова було переведено з території зелених насаджень загального користування до території житлової і громадської забудови. На цій підставі були внесені зміни до Програми розвитку зеленої зони міста Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста. Таким чином земельну ділянку площею 3,15 га у парку відпочинку Протасів Яр було виключено з переліку зелених територій загального користування міста Києва. І там планувалася забудова.

Кияни неодноразово вимагали повернути ділянці статус зеленої зони та змінити цільове призначення частини земельних ділянок Протасового Яру.

Сьогодні Київрада прийняла рішення, відповідно до якого скасувала зміни до Генерального плану столиці та перевела ділянку на вулиці Миколи Амосова з території житлової і громадської забудови до території зелених насаджень загального користування.

Рішення підтримали 74 депутати Київради.

Next Post

​Київрада відкриє свій двір для паркування автомобілів у вихідні та свята

Вт Лип 28 , 2020
Київська міська рада планує відкрити свій двір для загального користування – кияни та гості столиці у вихідні та святкові дні зможуть використовувати територію у дворі адмінбудівлі для стоянки власних легкових автомобілів. Про це повідомляється на сайті Київради. Відповідне рішення “Про особливості використання території у дворі комплексу адміністративних будівель Київської міської […]
КМДА

Можливо ви пропустили?