У Переяславі через спалювання трави згоріло 4 гектари лісу

Люди запалили суху страву, однак через сильний вітер втратили контроль над стихією і вогонь перекинувся на ліс.

Лісничий ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп» Володимир Павлик розповів: “Ми побачили в камери, що горить поле. Виїхали на місце події , щоб не допустити загоряння лісу. Але через вітер пожежа дуже швидко поширилася, – зазначає головний лісничий. – На полі й на території дачного кооперативу працювали рятувальники. А ми гасили лісову пожежу. У цьому процесі брали участь працівники п’яти лісництв. Врятували ліс тим, що пустили трактори для оборювання. Написали в поліцію заяву, щоб знайшли винуватця, який запалив суху траву”

Лісничий також скаржиться, що під час пожежі повз ліс проїжджала велика кількість автомобілів. Люди знімали на відео, але ніхто не зупинився, щоб допомогти. “Хоча пожежа в лісі – це не лише проблема лісівників і рятувальників. Це наша спільна біда”, – каже Володимир Павлик.

Довідка

За порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладання штрафу на громадян від 85 грн до 255 грн і на посадових осіб – від 255 грн до 850 грн. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем або порушення вимог пожежної безпеки в лісах карається накладенням штрафу на громадян у розмірі від 255 грн до 850 грн і на посадових осіб – від 510 грн до 1029 грн. Також винуватець мусить відшкодувати збитки, завдані лісовому господарству.

Джерело

1 thought on “У Переяславі через спалювання трави згоріло 4 гектари лісу

  1. Покажіть хоча б одного хто заплатив штраф. На ці пожежі звертають увагу тільки в сезон(в осени та весною) а потім бла бла бла як з усіма проблемами. Живий приклад медики, до памдемії нікому небули вони цікаві, а як сталася біда так відразу згадали про них, і так зі всім

Comments are closed.

Next Post

Київ ринків не відкриє – Кличко

Ср Кві 1 , 2020
Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що продуктові ринки у столиці не відкриватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації з коронавірусом. Про це очільник Києва розповів  на щоденному онлайн-брифінгу 1 квітня. За словами Кличка, у Києві працюють продуктові магазини і супермаркети, нестачі продуктів немає. У питанні ринків і кількості людей на них мер закликав киян […]

Можливо ви пропустили?