На Бессарабському ринку в Києві замість поліетиленових пакетів почали продавати паперові

На 107 річницю Бессарабського ринку висунуто екологічну ініциативу відмовитися від пластику та поліетиленових пакетів.

Про це повідомляє Хмарочос.

На ринку замість пластику та поліетилену використовуватимуть пакети, контейнери і стакани з крафтового паперу. Для пакування м’яса та риби використовуватимуть спеціальний підпергамент, який не пропускає вологу, жир та запах.

Однак, на даний момент, вибір між папером і пластиком залишається не тільки за покупцями, а передусім за продавцями. Щоб спонукати продавців використовувати еко-пакети першу партію брендованих пакетів і тари їм роздали безкоштовно. Проте, у подальшому, якщо продавці підтримають екологічну ініціативу, їм необхідно самостійно замовляти їх КП “Бессарабський ринок” або купувати деінде на власний розсуд.

“У Верховній Раді зареєстровано кілька законопроєктів про обмеження використання пластику. Але поки вони не прийняті, ми не можемо нікого зобов’язати відмовитися від поліетиленових пакетів”, – повідомила прес-секретар комунального підприємства Яна Мірошник.

Серед працівників торгівельних точок на ринку пролунали різні думки.

“Я дуже добре ставлюся до цієї ініціативи, до мене постійно приходять клієнти з подібними проханнями”, – розповіла продавчиня м’яса Галина.

Продавчиня фруктів Ірина сказала, що важливо, яка буде реакція клієнтів: “Але питання в тому, як до цього ставитимуться клієнти. За такі пакети треба платити, а до цього не всі готові”.

Продавець горіхів та сухофруктів налаштований негативно, каже, що має важкий товар, який не витримують такі пакети.

“До мене з власною тарою прийшли лише один раз минулого року”, – додав він.

Next Post

Активісти кличуть на протест проти телемосту між "Россия24" і NewsOne

Пн Лип 8 , 2019
Під будівлею телеканалу з медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука NewsOne активісти будуть протестувати проти телемосту з російськими пропагандистами з телеканалу “Россия24”. Про це написав куратор TEDxKyiv Владислав Грезев у Facebook. “12-го числа, кажуть, буде телеміст між пропагандистами з Росії і пропагандистами з NewsOne. Кажуть, розмова буде між звичайними людьми. Особисто […]

Можливо ви пропустили?