У Львові відбулися перегони дронів

8 липня Львів перетворився на столицю інноваційного спорту – адже саме тут відбувся третій національний етап України з дрон-рейсингу, що пройшов під егідою Федерації Авіамодельного Спорту України.

Організатори LVIV DRONE RACING CUP 2017, Спортивна Ліга Rotor GP Ukraine, планували  провести змагання у Львівському парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, а перший погляд на Львівське трамвайне депо N 1 (Lem Station) надихнув їх влаштувати захоплююче продовження змагань – вечірні фрістайл-перегони для глядачів. Однак, погода внесла свої корективи і змагання цілком  пройшли  на надскладній багаторівневій трасі у фактурному просторі Lem Station. Надскладній, тому що закритий простір вимагає від пілотів не лише швидкості, а й високої майстерності і уважності у маневрах, щоб не пошкодити дрона. Хоча у численних глядачів видовищні зіткнення і аварії викликали найбільш емоційну реакцію і відчуття справжнього екшену.

Обидві фан-зони були заповнені вщент. Дорослі  і діти у захопленні  підходили впритул до захисної сітки, незважаючи на прохання організаторів дотримуватися дистанції – все ж таки швидкість дрона може сягати 100-150 км на годину. Також для глядачів були встановлені спеціальні екрани і вони могли відчути те саме, що і пілоти під час польоту та побачити  трасу «очима дронів». Враховуючи особливості локації, було побудовано цікавий трек, з різноманітними перепонами і складною траєкторією руху, ефектно підкреслений відповідним освітленням.

У LVIV DRONE RACING CUP 2017 прийняли участь дев’ять пілотів з п’яти міст України – Києва, Львова, Харкова, Дніпра і Броварів. Один з учасників під час пробних польотів так пошкодив дрона, що приймати участь у перегонах за звання кращого у третьому національному етапі змагались вісім учасників. Перегони проходили за системою дабл-елімінейшн (турнірна система з вибуванням після двох поразок – англ. Double Elimination) і вже у фінальній боротьбі за перше місце зустрілися Владислав Бабушкін з Дніпра та львів’янин Модест Ач. Переможцем став дніпровський пілот, а призові місця розподілилися наступним чином: 1 місце – Владислав Бабушкін (Дніпро), 2 місце – Модест Ач (Львів), 3 місце – Олександр Васильєв (Львів).

Враховуючи неабияку зацікавленість, чисельні подяки організаторам та увагу місцевих ЗМІ, можемо впевнено сказати, що львівській публіці дрон-рейсинг сподобався, та, однозначно, у Львові спорт майбутнього знайшов своїх шанувальників.

Віктор Виноградов, представник Спортивної Ліги Rotor GP Ukraine:

“Ми зустріли у Львові стільки однодумців та захоплених дронами людей, що змагання здобули несподіване і захоплююче втілення! Після офіційної частини у Львівському парку культури і відпочинку Б.Хмельницького, ми планували переміститися до Lem Station, але погода внесла свої корективи і змагання цілком відбулися там. Це одна з тих локацій, яка надихає  з першого погляду, що і трапилось з нами. Діючий пам’ятник електричному транспорту початку ХХ століття – Перше трамвайне депо Львову, став відправною точкою для ідеї поєднати історію міста та інновації. Захотілося подивитися на цей унікальний простір “очима дрона” і показати його з нового боку. До того ж, там виявилося багато можливостей створити цікаву трасу, хоч і складну для пілотів. Додати видовищності та антуражу змаганням нам допомогли спеціалісти компанії ЕXO.

Наше бачення виявилося дуже співзвучним з метою засновників проекту “LemStation” – вдихнути нове життя в це місце і перетворити його в культурний центр та коворкінг для розвитку інноваційних ідей. Ми раді були долучитися!”

Rotor GP

Next Post

На Дарницкой площади произошел масштабный пожар в многоэтажке (ФОТО, ВИДЕО)

Вт Лип 18 , 2017
Сильный пожар произошел на улице Гагарина в Киеве, полностью выгорела квартира на последнем этаже. В квартире в Киеве на Ленинградской площади в результате масштабного пожара повреждены несколько помещений, квартира где началось возгорание полностью уничтожена огнем. “17 июля в 21:11 в оперативно-координационный центр Главного управления ДСНС Украины в г.. Киеве поступило […]
Пожар-Киев

Можливо ви пропустили?