Продаж антибіотиків буде виключно за електронним рецептом

аптека

У МОЗ заявили, що переходять від паперових рецептів виключно на електронні.

Про це в інтерв’ю розповів перший заступник  міністра охорони здоров’я Олександр  Комаріда.

За його словами,  відпуск антибіотиків виключно за е-рецептом стартує з першого квітня наступного року.

«І далі до кінця року ми плануємо розширити, щоб усі рецептурні лікарські засоби в Україні відпускалися виключно за електронним рецептом. Ми повністю йдемо від паперових рецептів і переходимо виключно на електронні, які у нас показали себе дуже добре в рамках програми реімбурсації «Доступні ліки», -зазначив посадовець.

Комаріда нагадав, що  для отримання  електронного рецепту потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. Далі лікар виписує рецепт в електронній системі охорони здоров’я, пацієнту надходить код, і в   аптеці  показується цей код. Фармацевт теж у системі охорони здоров’я відкриває і дивиться, що було призначено лікарем цьому пацієнту.

Next Post

Під Києвом жінка знайшла на будівництві маленького хлопчика

Вт Гру 14 , 2021
У смт Чабани, що під Києвом, на будівництві пізно ввечері жінка виявила малолітнього хлопчика та забрала малюка додому. Про це вона повідомила до поліції. На пошуки батьків дитини було залучено особовий склад поліції Фастівського району та громадськість. Менше ніж за годину знайшли батьків та передали їм хлопчика. За попередніми даними, мати лишила […]
поліція

Можливо ви пропустили?