У Києві місцеві мешканці протестують проти забудови дніпровських берегів

Сьогодні проходить акція протесту. В ній приймають участь мешканці столичного Лівобережного житлового масиву. Головна вимога – заборона забудови берегової лінії Дніпра житловим комплексом на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9.

Про це повідомляє кореспондент Київ Інформа з місця подій.

На акцію зібралось близько п`яти сотень людей. Серед них не лише місцеві мешканці, але й представники партії “Націольний корпус”.

У грудні 2019 року Київська міська рада проголосувала за відмову ТОВ “ЛВ-Холдинг” у поновлені договору оренди двох ділянок, де мають зводитися три 25-поверхових будинки. Однак, як кажуть кияни, через “чорних держреєстраторів” ТОВ “ЛВ-Холдинг” внесли дані про оренду до реєстру, строк дії якої було подовжено до 2024 року.

Мешканці житлового масиву організували безстрокову акцію протесту. Вони закликають місцеву владу і президента втрутитися і запобігти забудові берегів Дніпра.

За декілька годин до початку акції невідомі особи, яких пов’язують з забудовником, знесли частину огорожі та ворота, якими відмежовували будівництво від проїжджої части вулиці.

На місці події перебувають правоохоронці, а також загін швидкого реагування Українського Комітету Червоного Хреста.

До протестувальників прибув придставник столичного благоустрою і заявив про те, що органи місцевої влади зобов’язали забудовника протягом трьох днів демонтувати паркан. Мешканців така ситуація не влаштовує, вони хочу здійснити це сьогодні власними силами.

На противагу мешканцям житлового масиву прийшли люди, які називають себе вкладниками житлового комплексу. Вони принесли з собою плакати та перегородили вхід на будівельний майданчик.

Ситуація залишається напруженою, однак сутичок поки вдається уникнути.

1 thought on “У Києві місцеві мешканці протестують проти забудови дніпровських берегів

  1. А в это время на проспекте Победы 50-а, недалеко от метро “Шулявская” установили забор вокруг сквера, там где танк стоит. Неужели очередную высотку строить собрались?!

Comments are closed.

Next Post

Кияни розпочали демонтаж паркану забудови на березі Дніпра

Чт Січ 9 , 2020
Мешканці столичного Лівобережного житлового масиву власними силами розпочали демонтаж паркану забудови на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9. Про це повідомляє кореспондент Київ Інформ з місця подій. За його словами, попри припис благоустрою на знесення паркану, кияни віришили власноруч знасти паркан забудови у Дніпровському районі столиці. Близько п’яти сотень мешканців Лівобережного житлового масиву […]

Можливо ви пропустили?