Кияни розпочали демонтаж паркану забудови на березі Дніпра

Мешканці столичного Лівобережного житлового масиву власними силами розпочали демонтаж паркану забудови на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9.

Про це повідомляє кореспондент Київ Інформ з місця подій.

За його словами, попри припис благоустрою на знесення паркану, кияни віришили власноруч знасти паркан забудови у Дніпровському районі столиці. Близько п’яти сотень мешканців Лівобережного житлового масиву та активістів партії “Національний корпус” розпочали нищити бетонну огорожу та кидати димові шашки й піротехніку на територію будівництва.

Опір їм чинять правоохоронці, які вишикувалися уздовж паркану. Сутичок наразі не відбувається, ситуація залишається напруженою.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Київська міська рада проголосувала за відмову ТОВ “ЛВ-Холдинг” у поновлені договору оренди двох ділянок, де мають зводитися три 25-поверхових будинки. Однак, як кажуть кияни, через “чорних держреєстраторів” ТОВ “ЛВ-Холдинг” внесли дані про оренду до реєстру, строк дії якої було подовжено до 2024 року.

Мешканці житлового масиву організували безстрокову акцію протесту. Вони закликають місцеву владу і президента втрутитися і запобігти забудові берегів Дніпра.

Фото – Роман Пєтушков

 

Next Post

Київ потрапив у ТОП-50 міст для подорожей цього десятиліття

Пт Січ 10 , 2020
Київ розташувався на другому місці серед 50 міст світу, які варто відвідати цього десятиліття. Рейтинг склав туристичний портал Big 7 Travel. На думку видання, десятиліття 2020-х — чудова можливість розширити світогляд та відвідати місця, про які завжди мріяли. У матеріалі можна зустріти різноманітні місця на шести континентах: від островів, які відкриють тропічні […]
Памятник Основателям Киева

Можливо ви пропустили?