Золотий чоловічий хрестик – це більше, ніж просто ювелірний виріб

Ланцюжок з хрестиком – це більше, ніж просто ювелірний виріб. Це сакральна прикраса, оберіг та символ віри одночасно. Однак велике різноманіття моделей може збити з пантелику. На що ж варто звернути увагу при виборі натільного хрестика?

Тип хрестика

Бувають православні, католицькі та декоративні хрестики. Вони відрізняються за своїм зовнішнім виглядом. Православні хрестики мають шести, або восьми конечну форму, інколи чотирикутну капле видну. Вони прикрашені візерунками, орнаментами, написами. 

Католицькі більш лаконічні. Часто там лише зображення Ісуса Хреста. А, так званий, латинський хрест представляє собою просто дві перекладини без жодних малюнків та зображень. Він може бути лише скромно інкрустованим дорогоцінним камінням. Широкий вибір хрестиків всіх типів є у магазині SkyGold і доступні для покупки за посиланням: https://skygold.com.ua/kresty-ladanki.

Декоративні хрестики не мають ніяких обмежень в своєму дизайні. Оскільки вони використовують не в якості символа віри, а лише як прикраса.

золотий чоловічий хрестик

Матеріал

Для церкви немає значення з якого матеріалу виконаних хрестик. Це може бути і зовсім простий дерев’яний виріб, і коштовна ювелірна прикраса з дорогоцінних металів. Потрібно орієнтуватись на свої потреби та можливості. 

Оскільки золотий чоловічий хрестик буде більш довговічним та практичним, ніж виріб із простого металу. 

Срібні хрестики теж користуються популярністю, оскільки вони не викликають алергії та мають нижчу ціну. В церкви немає якихось особливих умов, які стосуються матеріалу хрестику. Тож можете керуватись власним смаком та фінансовими можливостями. Головне, щоб він був освячений. 

Чоловічий, жіночий, дитячий – в чому різниця?

Натільний хрестик – це універсальна прикраса. Чіткого поділу на жіночі та чоловічі моделі немає. Що ж стосується дитячих хрестиків, то краще обрати срібні, невеличкі моделі з мінімумом прикрас. Він повинен бути, в першу чергу, зручним і безпечним для дитини.  Тому масивні, коштовні хрестики з великою кількістю інкрустації будуть недоцільні. 

Дизайн та прикраси

Гравірування, поєднання різних металів, дорогоцінного каміння, декоративні елементи, ковані деталі – різноманітність хрестиків вражає. Від канонічних до дизайнерських виробів. При виборі хрестика варто вирішити, як саме ви будете його носити. Якщо лише час від часу, по особливим випадкам – то можна обрати сміливіший дизайн. А якщо це річ на щодень – то ліпше віддати перевагу класичному вигляду. 

Однак найголовніший критерій вибору натільного хрестика – власні відчуття. Це не просто підвіска, а особлива, сакральна річ. 

Next Post

Криптовалюта – это весомая часть мировой экономики

Ср Сер 17 , 2022
Криптовалюта – однозначно стала весомой частью мировой экономики. Она уже давно вошла в нашу жизнь. За нее можно расплатится в интернет магазинах, ее можно менять, ею можно торговать, можно работать на криптовалютных биржах. Да чего уж там, за “крипту” сейчас можно даже квартиру купить. Но не достаточно просто купить ее […]
Криптовалюта

Можливо ви пропустили?