Зеленський пояснив, чому ветував закон про хімічну кастрацію педофілів

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому повернув закон про примусову хімічну кастрацію педофілів до Верховної Ради без підпису.

Про це повідомляє Новое время.

Зеленський вказав на те, що ухвалений закон суперечить Конституції України та закону Про захист персональних даних.

Крім того, згідно з поправками президента, передбачене законом введення антиандрогенних лікарських препаратів усім засудженим, які вчинили сексуальний злочин проти неповнолітньої дитини, незалежно від наявності протипоказань, може призвести до погіршення стану здоров’я чи навіть передчасної смерті засудженого.

“Відтак матиме місце порушення невід’ємного права на життя, закріпленого Конституцією України (частина перша статті 27)”, – заявив Зеленський.

Поза тим, іншу норму закону про створення публічного реєстру педофілів можуть розцінити як втручання у приватне життя особи, яка відбула покарання.

“Законом Про захист персональних даних забороняється обробка персональних даних, зокрема, про засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних особи”, – йдеться у документі, який направив президент.

Next Post

Roshen запускає в Києві мережу кав'ярень

Чт Вер 5 , 2019
Корпорація запускає кав’ярні під назвою Nice On Cafe Кондитерська корпорація Roshen Петра Порошенко виходить в сегмент HoReCa. На початку вересня компанія відкрила першу кав’ярню, в якій відвідувачам пропонують гарячі напої та іспанські Чуррос. Цю інформацію LIGA.net не відкидають в прес-службі корпорації. Кав’ярня під назвою Nice On Cafe відкрита на базі […]

Можливо ви пропустили?