На Docudays UA представлять документальный VR-проект про події Революції Гідності

На Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини “Docudays UA” презентують повну версію документального VR-проекту “Aftermath VR: Euromaidan”, історію найтрагічніших годин Революції Гідності.

VR КІНОТЕАТР діятиме на дргому поверсі Креативного простору IZONE з 23 до 27 березня включно (11:00 – 19:00), а також 28 березня (11:00 – 17:00).

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Олексій Фурман, один із режисерів проекту.

Одна з історій інтерактивного проекту «Неспокій VR» – хроніка українського 20-го лютого 2014 року з потужним акцентом на архівному матеріалі від режисерів Олексія Фурмана, Сергія Полежаки та Кирила Жилінського. На Docudays UA відбудеться cвітова прем’єра цієї стрічки. Завдяки VR-проекту «Наслідки VR: Євромайдан» глядачі зможуть пройти шляхом протестувальників, які билися за вулицю зі спецпризначенцями. В основі історії – хроніка того дня й архівні відеозаписи. Спогади очевидців, зняті у форматі 360° як відеоінтерв’ю, записані на тих самих місцях, де вони стояли того трагічного ранку.

«Для мене це безпрецедентний проект з позиції кількості викликів, що походять з дуже різних світів, – зазначає Олексій Фурман, один із режисерів проекту «Наслідки VR: Євромайдан». – Як розповісти історію у віртуальному тривимірному просторі? Яким саме способом ми додамо розповіді очевидців про події 20 лютого 2014 року? Як оптимізувати настільки велику тривимірному модель? Коли ми сформували концепцію й почали втілювати проект, виклики стали переважно технічними й, що важливо, унікальними. У фільмі глядачі йдуть вгору вулицею Інститутською, яку ми командою відсканували протягом 2017–2018 років за допомогою фотокамер і дронів. І на основі настільки великої тривимірної моделі так документальні історії ще не розповідав ніхто. Розповідь про цей день у VR дозволяє нам відсікти простір для міфотворчості. І це стає справжнім віртуальним музеєм найтрагічніших годин Революції Гідності у VR”.

«Віртуальна реальність – новий медіум для розповіді історій. У ньому мало сформованих правил, що дає нам абсолютну свободу, але також перетворює втілення певних рішень у суцільний метод проб. Але вона вбирає в себе багато найкращих рис кіно, театру, живого перформансу, експозиції музею, відеоігор. І глядач має змогу взаємодіяти з проектом фізично, отримуючи те, що піонери VR-сторітеллінгу люблять називати «досвідом», – додає Олексій Фурман.

 

Джерело: Інформатор

Next Post

Страшне ДТП з маршруткою у Києві: Кличко відреагував

Пт Бер 22 , 2019
Мер Києва Віталій Кличко прокоментував страшне ДТП з маршрутним автобусом в Києві, який збив трьох жінок. Про це повідомляє голова столиці на своїй сторінці в Facebook. За його словами, розслідування аварії біля метро Дорогожичі має бути відкритим і відбудуться в стислі терміни. “Водій маршрутного таксі затриманий і дає свідчення правоохоронцям. […]

Можливо ви пропустили?