Голова помісної Церкви Епіфаній відслужить першу літургію 16 грудня

Перша літургія Предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія відбудеться у Михайлівському Золотоверхому соборі у Києві.

Митрополит Київській проведе службу у неділю, 16 грудня, – повідомив на своїй сторінці у Facebook речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

“16 грудня, завтра, о 10:00 в Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відбудеться перша Літургія Предстоятеля єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України”, – написав архієпископ Євстратій.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий Собор, на якому представники трьох Православних Церков України ухвалили рішення про утворення помісної Церкви та обрали її Предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Вселенський Патріарх Варфоломій благословив митрополита Епіфанія і привітав з обранням.

Тепер новообраний Митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання томоса з рук Вселенського Патріарха.

Next Post

В Україні збережеться морозна погода, особливо холодно на Київщині

Нд Гру 16 , 2018
У неділю, 16 грудня, в Україні збережеться прохолодна і морозна погода. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Мінусова температура буде по всій території країн, крім Закарпаття та південних регіонів. При цьому в західних регіонах ще й сніг випаде. До 0 …- 2 опустяться стовпчики термометрів на морських узбережжях: в Одеській, Миколаївській, Херсонській […]
Погода

Можливо ви пропустили?