Контрактова площа та вулиця Сагайдачного знову стали пішохідними

Попри нещодавнє рішення суду, тут повністю відновився пішохідний рух.

У Києві знову повноцінно пішохідною стала вулиця Сагайдачного. Про це повідомив киянин Іван Вербицький. Він також повідомив про відновлення автомобільного руху вулицею Покровською, яка була закрита на реконструкцію. Через це у листопаді 2019 року Сагайдачного і відкрили для автомобілів — там облаштували об’їзд.

Капітальний ремонт дороги на Покровській розпочали 13 березня 2020 року. За словами міського голови Віталія Кличка, вулицю востаннє ремонтували понад 30 років тому.

Нещодавно Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) визнав протиправним і скасував розпорядження КМДА про створення пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного. За висновком суду, органи місцевого самоврядування мають право лише тимчасово обмежувати рух транспорту на вулицях, наприклад на час ремонту або народних гулянь. Повністю заборонити рух, на думку суду, можна лише для окремої категорії транспортних засобів та у виключних випадках.

Контрактова площа та вулиця Сагайдачного стали пішохідними у 2017 році. Тоді це рішення, згідно опитувань, підтримали 82% жителів Подолу.

Пізніше стало відомо, що позиція Києва щодо пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного не змінилася і не залежатиме від рішення суду. Про це заявив на брифінгу в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський у відповідь на рішення ОАСК.

Джерело

Next Post

Київ відзначає день міста: програма свята

Нд Тра 31 , 2020
Сьогодні день Києва, місту на Дніпрі виповнюється 1538 років У зв’язку з карантином місто відсвяткує своєї черговий день народження з мінімальною кількістю заходів.  Міська влада підготували на цей день включення міських фонтанів і навіть пробіг під каштанами. Останній захід пройде онлайн. Офлайн насолодитися спілкуванням і святом можна буде на виставці […]
Дружба, каштани, Київ

Можливо ви пропустили?