Київрада створила Муніципальну охорону

Київська міська рада створила комунальне підприємство “Муніципальна охорона”.

За відповідне рішення на засіданні 21 вересняпроголосував 61 депутат.

За словами ініціатором проекту рішення, мера Києва Віталія Кличка, підприємство створюється для охорони комунального майна.

“Майно територіальної громади, яке перебуває в управлінні комунальних установ, організацій, бюджетних установ, закладів освіти потребує захисту та постійної охорони. З метою забезпечення охорони комунального майна пропонується створити комунальне підприємство, яке надаватиме на комплексних засадах послуги охорони комунальним підприємствам та іншим суб’єктам господарювання на підставі отриманої у встановленому порядку ліцензії”, – сказав Кличко.

Він наголосив, що це комунальне підприємство не зможе залучатися до охорони громадського порядку та безпеки – лише до охорони майна.

“Серед пріоритетів –  охорона шкіл, дитсадків та лікарень. До охорони залучатимуть учасників бойових дій на Сході країни, що стане гарним методом адаптації і соцзахисту учасників АТО”, – сказав Кличко.

За його словами, мінімальні витрати на КП для початку мають становити 500 тисяч гривень у статний фонд.

Водночас перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс уточнив, що проект рішення пропонується прийняти з правкою про те, що статутний капітал підприємства повинен становити 2,5 мільйона гривень. Проект рішення проголосували з цим уточненням. Це оборотні кошти на 3 місяці, щоб підприємство мало можливість розпочати роботу.

Передбачається, що далі КП, зі збільшенням переліку охоронних об’єктів, самостійно нарощуватиме економічні показники.

Окрім того, підприємство зможе розробляти та створювати власну продукцію в сфері охоронної діяльності, а також засоби програмного забезпечення для охоронної та пожежної сигналізації тощо.


Ірина Балачук, УП

Next Post

Столичні ЖЕДи таки змусять робити ремонти у будинках

Вт Жов 3 , 2017
Протягом останнього місяця від мешканців Києва надійшло 2,7 тисяч пропозицій щодо проведення поточних ремонтів у житлових будинках. Усі пропозиції мешканців керуючі компанії повинні взяти в роботу – провести збори з будинковими громадами та скласти плани першочергових робіт, – пише Вечірній Київ. “Зараз ми отримали перший зворотній зв’язок на ті оголошення, […]
Подьезд

Можливо ви пропустили?