Чому старі шини можуть бути небезпечними

Старі шини можуть становити значну небезпеку для безпеки. Особливо влітку, коли теплі дороги мають на них велике навантаження.

У Великій Британії на законодавчому рівні заборонено використовувати гуму старше 10 років.

З січня 2021 року автошини старше 10 років були заборонені до використання для передніх осей вантажівок, автобусів, міжміських автобусів та мікроавтобусів.

Уряд вжив заходів щодо заборони старих колеса після аварії автобуса на трасі, внаслідок якої у 2013 році загинули троє пасажирів. Розслідування встановило, що причиною трагедії стала стара гума, яка не витримала навантаження.

Вибух шини

 

В даний час не рекомендується використовувати шини, вік яких перевищує 10 років. Інтернет магазин Autoshini.Com рекомендує не затягувати зі зміною коліс, щоб дізнатися, чи не пора вам подумати про підбір нового комплекту гуми.

Чи небезпечні старі шини?

Це залежить від віку. Але, як правило, чим старша гума, тим менш безпечною вона стає.

У коліс важкі умови експлуатації. Згодом сильний знос впливає їх структуру, збільшуючи ймовірність виходу з ладу. Вік робить колеса менш еластичними, що впливає на гальмівну нехай.

Інтернет магазин Autoshini.Com рекомендує замінювати шини задовго до того, як буде досягнуто мінімальної допустимої межі висоти протектора в 1,6 мм. У зимового комплекту коліс і того менше – 3 мм. Пам’ятайте, зимові умови набагато небезпечніші і непередбачувані.

Чому автошини старіють

Гума – це сполуки, коктейль інгредієнтів, які втрачають у своїх характеристиках. Це призводить до затвердіння матеріалу, та в міру того, як він стає крихким, виникають мікротріщини.

Екстремальні температури змушують автошини розширюватися та стискатися. Цей постійний рух може послабити структуру, знову призводячи до тріщин. Ультрафіолетові промені від сонця можуть мати той самий ефект.

До складу гуми входять хімічні речовини, які мають продовжити термін служби. Але для ефективної роботи автошини повинні їздити, тривалий простий не уповільнює старіння.

Літня гума

Якщо ви не їздите, антивікові хімікати не зможуть виконувати свою роботу. Як антивікові з’єднання виступає сажа, саме з цієї причини всі колеса мають чорний колір. При тривалій стоянці ультрафіолетові промені матимуть додатковий час, щоб послабити з’єднання та сильно скоротити потенційний ресурс комплекту.

Безпека

Той факт, що шина стара, не означає, що не придатна до використання.

Але якщо у гумі є тріщини, вона не є безпечною. Це з тим, що тріщини може бути симптомом інших серйозних структурних проблем. І повірте, ніхто не бажає втратити управління та стати винуватцем серйозної ДТП. Ремонт автомобіля буде коштувати набагато більше, ніж купівля нового комплекту автошини, розумною ціною в інтернет магазині Autoshini.Com.

Next Post

Щелепно-лицева хірургія: особливості та показання до проведення

Пн Лип 29 , 2024
Щелепно-лицева хірургія є високоспеціалізованою галуззю медицини, яка зосереджується на діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань, травм і вроджених аномалій голови, шиї, обличчя, щелеп та порожнини рота. Ця галузь охоплює широкий спектр процедур, від видалення зубів мудрості до складних реконструктивних операцій. Особливості, що має щелепно-лицева хірургія Щелепно-лицева хірургія https://kyiv.psl.dental/services/shchelepno-lytseva-khirurhiia/ має декілька ключових особливостей: […]
Щелепно-лицева хірургія

Можливо ви пропустили?