Ветерани змусили виконувати закон про мову “биків” із “Портер пабу”

Громадські активісти й ветерани АТО спонукали до виконання закону про мову адміністрацію “Портер пабу” на київських Позняках.

Перед тим у закладі виник конфлікт між групою патріотично налаштованих відвідувачів та працівниками “Портер пабу”, які відмовилися обслуговувати клієнтів державною мовою, ображали їх та залучили патрульну поліцію.

Про це розповів у соцмережі координатор громадської організації “СІЧ” Сергій Мазур, який також працює в “Муніципальній варті” Києва.

Ідеться про паб – міні-броварню на вулиці Олександра Мишуги, 3а.

Зі слів Мазура, під час конфлікту працівники “Портер пабу” озвучили свою позицію так: “Едьте во Львов и там разговаривайте на своём украинском. Село. Селюки”.

“Після прохання наших знайомих ветеранів та патріотів звертатись до них державною [працівники закладу] в обслуговуванні взагалі відмовили. При цьому всьому таке свавілля підтримали деякі інші нетверезі «постійні клієнти».
Окрім образ, адміністрація натравила двох «биків» (охоронців – “Н”). Вони теж намагались пояснити, щоб присутні поменше вийо… зі своєю мовою. Далі приїхала поліція, і все. Ніби конфлікту нема”, – розповів Мазур.

Така поведінка адміністрації й персоналу закладів громадського харчування є неприпустимою, тож для отримання пояснень до “Портер пабу” прибули близько трьох десятків активістів і ветеранів.

“Бо таке пробачати не можна. Щоб не повторювалось знову”, – зазначив Мазур, оприлюднивши фото “групи ревізорів”.

Під їх впливом працівники закладу змінили ставлення до вимог закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

“У результаті адміністрація вже заговорила по-іншому, вибачилась, визнала, що це порушення закону і неповага до клієнта”, – розповів актвиіст.

“З «биками» не вдалось поговорити. Пацани через недостачу аргументів, мабуть, не захотіли виходити/приїжджати”, – додав він.

Джерело

Next Post

В Києві горіли автоцистерни з нафтопродуктами

Пн Вер 23 , 2019
22 вересня о 21:55 в Деснянському районі по вул. Віскозна, 3 виникла пожежа автоцистерн з нафтопродуктами. О 23:48 пожежу ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Вогнем знищено 9 автоцистерн з нафтопродуктами, повідомляє прес-служба ДСНС Врятовано 12 автоцистерн та 6 залізничних цистерн, яких за допомогою маневрового потягу було евакуйовано з осередку пожежі […]
пожежа, пожар, ДСНС

Можливо ви пропустили?