Який міксер вибрати: побутовий чи професійний

Комусь це питання може здатися дивним, але насправді обидва варіанти можуть використовуватися в домашньому господарстві. Здебільшого ви навіть не зможете відрізнити професійну модель від звичайної, оскільки зовні вони схожі. Але, звісно, робочі характеристики мають різні, і це однозначно позначиться на експлуатації пристрою.
Щоб зрозуміти, який варіант підходить більше, варто проаналізувати основні відмінності.
міксер

Вартість

Якісний професійний міксер не може коштувати стільки ж, скільки побутовий. Якщо взяти для прикладу звичайні міксери Tefal, то їхня вартість варіюється в межах 1000–2500 грн. Професійні моделі мають цінники, які починаються з позначки в 4000 грн, а за високопродуктивні ресторанні варіанти доведеться віддати 10–12 тис. грн.
Складові вартості — це насамперед їхня функціональність, якість матеріалів і компонентів.

Потужність

Зазвичай у побутових моделей вона невелика, у межах 200–300 Вт. Але це не означає, що їхнє щоденне використання повністю виключене.
Проте якщо ви використовуєте міксер часто, а родина у вас велика, на цей пристрій буде дійсно чимале навантаження, і тут без потужного міксера (від 500 Вт) не обійтися. А це вже привілей професійних кухонних приладів.

Насадки

Тут ситуація парадоксальна: у побутових міксерів їх зазвичай більше. Це й вінички, і гаки, і подрібнювачі, і навіть велика одинарна насадка для збивання. Професійні ж моделі мають лише насадки для збивання та змішування, це основні завдання міксера.
Якщо потрібне, наприклад, шинкування чи подрібнення, для виконання таких робіт у значних обсягах є багатофункціональний кухонний комбайн.

Тривалість безперервної роботи

У побутових пристроїв вона невелика, зазвичай не більше ніж 15 хвилин, після чого їм потрібен перепочинок протягом 5–10 хвилин. У разі перевантаження двигун може просто згоріти.
Професійні моделі можуть працювати годинами без перепочинку, і це ніяк на них не позначається.

Матеріали виготовлення

Бюджетні побутові міксери мають пластиковий корпус, дорожчі пристрої — металевий.
Професійні аналоги теж зустрічаються з пластиковим корпусом, але це дуже якісний пластик, а чаша обов’язково металева. Але більш розповсюдженими є моделі з металевим корпусом і чашею, вони дорожчі, але більш екологічні та стійкі до пошкоджень.
Чаша із загартованого скла дає змогу контролювати процес збивання, візуально визначаючи консистенцію та об’єм продуктів.

Висновки

Якщо ви не часто радуєте близьких незвичайними стравами, для приготування яких потрібен міксер, вам вистачить недорогої побутової моделі. За щоденного користування краще придбати недорогий професійний пристрій.
Коли ви плануєте монетизувати ваші кухарські таланти, краще заплатити більше, але мати міксер, який, попри велике навантаження, прослужить багато років.

Next Post

Який вигляд мав київський Святошин на початку 20 сторіччя: Архівні фото

Сб Січ 27 , 2024
Історична місцевість Києва під назвою Святошин, розташована за 10 км на захід від центру міста й виникла під народною назвою Святий ліс. У мережі показали, як на початку минулого століття виглядало дачне селище з розвиненою інфраструктурою, збудоване на піщаних ґрунтах у лісовому хвойно-листяному масиві. Сьогодні до складу історичної місцевості Святошин входять […]
Архівні фото Києва

Можливо ви пропустили?