Як виглядала Києво-Печерська лавра в 20-роках минулого століття

У мережі опублікували фото сторічної давності Києво-Печерської Лаври. 

На сьогодні з неї все ще не можуть виселити представників московського патріархату – невідомий фотоаматор сфотографував святиню, здійснивши політ на повітряній кулі над Києвом.

Стару світлину опублікували у Facebook-спільноті “Клуб корінного киянина”.

Печерська Лавра

“Початок 1920-х. Фотографія (зроблена. – Ред.) з повітряної кулі”, – йдеться в повідомленні.

Завдяки такій культурній знахідці, можна оцінити, яким було це місце близько 100 років тому. Так, на знімку видно Києво-Печерську лавру, підтоплені острови на Дніпрі, два мости та частково ще не забудований правий берег столиці.

Києво-Печерська лавра є православним монастирським комплексом в Києві, одним із найбільших християнських центрів країни та видатною пам’яткою історії та архітектури. Комплекс належить державі, а релігійні організації користуються нею на правах оренди.

 

Next Post

Кількість постійних мешканців у Києві майже досягла рівня 24 лютого 2022 року

Вт Тра 2 , 2023
Після широкомасштабного російського вторгнення 22 травня 2022 року мільйони людей, в тому числі й киян змушені були покинути свої домівки в цілях безпеки. Станом на початок травня 2023 року до столиці повернулися майже всі його мешканці – 3,6 млн людей проти 3,9 млн за довоєнним показником. Про це заявив радник міського голови Києва Дмитро […]
Пробки-Киев

Можливо ви пропустили?