Що представляє собою передпосівна обробка насіння та чи доцільна вона взагалі?

Вчасно та правильно підготований посівний матеріал – запорука продуктивного зростання культури, доброго врожаю, високих показників якості. Насіння підготовляють різними способами, популярними серед яких є калібрування, знезараження (термічне, гідротермічне), стратифікація, загартовування та інші. Але найчастіше передпосівна обробка насіння включає використання певних препаратів, які одночасно збагачують поживним речовинами та забезпечують захист від хвороб та шкідників.

Обробка насінного матеріалу – екологічно ефективний та економічно вигідний крок, що забезпечує стартовий потенціал для формування майбутнього врожаю. Проводиться вона шляхом розпилення робочого розчину та має ряд переваг:

  • Екологічно безпечна процедура – при використанні якісного препарату не порушується біом субстрату, немає токсичного впливу на людину чи довкілля в цілому.
  • Точне дозування – воно дає можливість транспортувати потрібну кількість активної речовини до кожної насінини.
  • Економія – правильно підготовлений розчин для обробки має забезпечити максимальний ефект та при незначних витратах досягти гарних результатів.
  • Широкий спектр дії – покращення посівних якостей насіння та польової схожості, регулювання ростових процесів, підвищення толерантності до гербіцидів, стійкість до впливу пестицидів, укріплення імунітету, налагодження азотно-фосфорного живлення, стимуляція утворення розгалуженої кореневої системи.

Передпосівна обробка насіння – важливий захід, без якого неможливо виростити здорову популяцію сільськогосподарських культур. Залишається лише продумати всі нюанси підготовки та організації процесу, закупити потрібні препарати, вчасно провести процедуру протруювання.

Український виробник ТОВ «Майбутнє Будуємо Разом» рекомендує використовувати комбінацію препаратів органо-мінерального добрива «Добродій» та добрива нового покоління з фунгіцидними властивостями «Добродій Комфорт Універсальний» для обробки насіння та посівного матеріалу.

Органо-мінеральне добриво «Добродій» – це універсальне композиційне добриво, що можна застосувати для обприскування насінного матеріалу перед внесенням у ґрунт. Завдяки багатому складу (мікроелементи, гумінові кислоти, фульвенові кислоти, регулятори росту) препарат допомагає зменшити негативний вплив гербіцидів, підвищує продуктивність фотосинтезу, стимулює швидке вкорінення, здійснює ферментацію поживних речовин у ґрунті і сприяє їх засвоєнню корінням.

“Добродій Комфорт Універсальний” відповідає за захист рослин від збудників різного роду бактеріальних та грибкових захворювань. Останній, абсолютно безпечний для навколишнього середовища, через що, успішно може використовуватись не тільки в традиційному землеробстві, але й в органічному.

З використанням цих добрив, передпосівна обробка насіння зернових культур, ріпаку, соняшнику, кукурудзи, бобових стане першим кроком до вирощування здорової, повноцінної, розвиненої рослинної популяції. А це в свою чергу, високий врожай навіть при впливі стресових факторів.

Next Post

Спа дівич-вечір в Києві - чудова ідея для відпочинку

Чт Гру 1 , 2022
Спа дівич-вечір в Києві – чудова ідея для відпочинку Для частини людей відпочинок це виїзд за місто чи навіть поїздка в іншу частину країни. Це курорт або затишне місце, в якому можна усамітнитися та провести час у комфортній обстановці. Однак є й альтернативний варіант, який дозволить суттєво заощадити бюджет та […]
Спа дівич-вечір

Можливо ви пропустили?