Як пережити те, що здається пережити неможливо?

Втрата близької людини – це одна з найважчих трагедій життя. Як пережити те, що здається пережити неможливо?

  1. Не блокуйте емоції та біль

Сльози, крик, відчай – це все нормальні прояви горя. Не потрібно блокувати емоції та намагатись втримати холоднокровність. Горе нікуди не зникне, а лише заховається. Тож дуже важливо дозволити собі проживати всі емоції, не намагатись їх сховати. Немає ніяких термінів скорботи. Кожна людина переживає біль утрати індивідуально, тому варто дати собі час, щоб пережити її.

Втрата близької людини

  1. Підтримка це важливо.

Горе можна і потрібно розділяти з друзями та рідними. Навіть якщо є бажання залізти під ковдру і більше ніколи не виходити на вулицю, краще звернутись за допомогою. Найближчі люди будуть раді допомогти, полегшити біль втрати. Вони можуть не знати, як саме діяти. Проте завжди готові підтримати. 

Не варто нехтувати і професійною допомогою. Зокрема, якщо немає ні сил, ні бажання займатись організацією поховання, то варто довірити її працівникам «Київгорритуал». Спеціалісти фірми візьмуть на себе залагодження всіх бюрократичних моментів, переговори з працівниками кладовища, вирішать питання безпосередньо організації церемонії. В компанії дуже уважні до побажань клієнта, та розуміють наскільки важкою та важливою є церемонія поховання. За посиланням www.gor-ritual.com.ua є вся необхідна інформація.

  1. Рутина допомагає жити далі

Режим сну, харчування, прогулянки на свіжому повітрі, спорт, піклування про тварин – все це здається дуже простим. Однак ці дії допомагають залишатись на плаву, коли нічого не хочеться. Нехай всередині порожнеча, однак коли дні заповнені простими, зрозумілими діями, легше вставати зранку. 

  1. Допомога психотерапевта

Не варто недооцінювати користь від психотерапії. Спеціалісту можна проговорити всі свої почуття, всі емоції, тривоги, думки, переживання і не боятись осуду. Психотерапевт не буде знецінювати, ділитись власними історіями, навпаки, допоможе вивільнити все те, що сховалось в глибині душі. 

  1. Чого робити не варто

Хай якою не була спокуса, але не потрібно притлумувати свій біль алкоголем чи психотропними речовинами. Це не допоможе жити далі, а лише зробить прірву у душі глибшою. 

Також не потрібно закриватись у своєму відчаї та відштовхувати рідних. Вони теж відчувають горе. А розмови, спогади допомагають пережити цей непростий період. 

До втрати близької людини неможливо підготуватись. Це завжди вибиває землю з-під ніг та зупиняє подих. Але, як би жорстоко не звучало, та життя триває далі. І потрібно продовжувати радіти, досягати цілей, робити добро хоча б заради пам’яті померлого. 

Next Post

Важливість захисту у сучасні нелегкі часи

Пт Гру 9 , 2022
Всі українці зараз проходять випробування на стійкість. Постійний ризик ракетних ударів, відсутність електроенергії, опалення, води, мобільного зв’язку, – все це перетворює кожен день на квест. Як же пережити цей час максимально комфортно на безпечно? Захист помешкання Російські ракети загрожують буквально кожному будинку в Україні. Оскільки країна-терорист намагається залякати цивільних та […]
Охорона

Можливо ви пропустили?