У Києві запустили флешмоб за знесення пам’ятника Пушкіну: що ще пропонують демонтувати

У Києві містяни вимагають продовжувати процес дерусифікації та деколонізації столиці, запустивши флешмоб #ЗнесиМенеПовністю, який має на меті позбутися пам’ятників ідеолога “руского міра” Пушкіна, більшовицького ватажка Щорса й пам’ятника радянським робітникам депо імені Леніна.

Про це повідомили в Центрі Досліджень Визвольного Руху.

Мешканці Києва нагадали про необхідність продовжити процес докорінної дерусифікації – вони розписали пам’ятники Пушкіну, Щорсу та пам’ятник радянським робітникам трамвайного депо імені Леніна словами: “Демонтуй мене повністю”, “Русня”, “Русню на демонтаж”, “Радянська пропаганда”, “Кат”, “Воював проти армії УНР”.

Один із учасників аргументував доцільність знесення пам’ятників Пушкіну, оскільки він – це символ російського імперіалізму, уособлення так званого “великої і могучої російської мови” та ідеолог “руского міра”.

Як відомо, Пушкін у своїх творах заперечував саму можливість існування української державності, пропагуючи українофобію. Однак у столиці суверенної й незалежної України чомусь і досі стоять пам’ятники цьому письменнику.

Якщо декомунізація почалась очищенням насамперед від Владімірів Лєнінів, то дерусифікація має початись з очищення України саме від Алєксандрів Пушкінів”, – наголосив Олег Слабоспитський.

Що ж до більшовицького ватажка й супротивника армії Української Народної Республіки Щорса, то пропонують знести не весь пам’ятник: коня хочуть залишити.

“Щорс палач та вбивця українського народу та нашої столиці! Він робив те саме, що його послідовники робили б в Києві, якби їм то вдалося. Але ми бачили, що то було на прикладі Бучі, Ірпеня, Бородянки, Ізюма та сотень інших міст, містечок та сіл. Щорсу місце в забутті – а не в центрі Києва! Знесіть його до дідька! А коня можете лишити. “Коні не винні” – як казав великий Коцюбинський! У всі віки вони страждали через дурість лисих мавп”, – написав Мартин Якуб.

Next Post

McDonald's розширює мережу доставки замовлень: повний список адрес

Вт Вер 27 , 2022
З вівторка, 27 вересня, мережа ресторанів сімейного типу McDonald’s, через відкриття якого після тривалої перерви люди майже “подуріли”, підключає до роботи у Києві ще кілька точок закладів громадського харчування. Про це повідомляє МакДональдз Юкрейн у соціальній мережі Фейсбук. Згідно з повідомленням, відзавтра мережа підключає ще 7 ресторанів на доставку за адресами: вул. Теодора Драйзера, […]
McDonald's

Можливо ви пропустили?