Чи буде примусова евакуація із Києва? Влада зробила важливе уточнення

КМДА найближчим часом не планує проводити обов’язкову евакуацію мирного населения Києва.

КМДА

Про це попередив директор Департаменту муніципальної безпеки адміністрації Роман Ткачук.

За його словами, ЗМІ та соціальні мережі у помилковому контексті використали його слова про можливу евакуацію мешканців Києва. Як зазначив Ткачук, наразі мова не йде про обов’язковий вивіз цивільних зі столиці або її окремих районів.

“Так, у кожному районі існують евакуаційні комісії, вони створені давно, на випадок абсолютно різних надзвичайних ситуацій – від повені, до аварій на об’єктах критичної інфраструктури. І ми дійсно періодично проводимо навчання, проговорюємо різні варіанти, серед яких і обов’язкова евакуація”, – продовжив Ткачук і додав, що соцмережі та ЗМІ у погоні за хайпом оприлюднили перекручену інформацію, яка лише налякала громадян.

Очільник профільного Департаменту КМДА також закликав журналістів та блогерів не грати на руку ЗС РФ, та не створювати паніку на порожньому місці. Ткачук додав, що навмисне викривлення інформації і поширення фейків від час війни може призвести до катастрофічних наслідків у суспільстві.

Next Post

У Києві хочуть знести обеліск на площі Перемоги

Ср Сер 31 , 2022
Мешканці Києва пропонують знести пам’ятник Зої Космодем’янській, а також обеліск на площі Перемоги. На думку автора петиції з такою пропозицією, він не має жодної історичної та естетичної цінності. Відповідний документ опубліковано на сайті Київської міської ради. “Це просто істукан, який тут залишили радянські окупанти. Обеліск перемоги, хоча це перемога великою кров’ю та замість […]
Площа Перемоги Київ

Можливо ви пропустили?