Зупинка транспорту в Києві при повітряній тривозі: влада відповіла на петицію

Попри прохання жителів столиці скасувати заборону на рух громадського транспорту під час повітряної тривоги, його продовжать і надалі зупиняти, а пасажирів просити пройти в укриття.

швидкісний трамвай

Про це йдеться у відповіді мера Києва Віталія Кличка на відповідну петицію, яку підписала необхідна кількість людей.

У відповіді йдеться, що рішення зупиняти транспорт ухвалила Рада оборони міста, яка не є органом державної влади чи місцевого самоврядування, а “колегіальним органом у особливий період, діяльність якого регулюється спеціальними законами”. Тому дія закону “Про звернення громадян” на цей орган не поширюється і КиївРада також не має впливу на його рішення.

“Рішення Ради оборони Києва ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої ситуації, а отже буде переглянуто виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від Державної служби з надзвичайних ситуацій”, — йдеться у повідомленні.

За словами Кличка, припинення роботи громадського транспорту під час повітряних тривог не несе киянам додаткових витрат, оскільки вони можуть сісти із тим самим квитком на будь-який комунальний транспорт після відбою тривоги.

Проте на цю заяву відреагував автор петиції Олександр Гречко, пояснивши, що вона відірвана від реальності.

“Слухняно чекають відбою тривоги одиниці платних пасажирів або просто пільговики. Всі, хто цінує свій час, після зупинки комунального транспорту моментально пересідають в маршрутку чи таксі”, — написав Гречко.

За його оцінкою, Київ та кияни вже втратили щонайменше 180 млн грн через 21 годину зупинок комунального транспорту з початку серпня.

Next Post

Электросамокат - свобода и независимость в городе

Ср Сер 31 , 2022
Сколько времени в городе – миллионнике занимает дорога от пункта А в пункт Б? На машине или общественном транспорте точно рассчитать тайминг крайне сложно. Ведь есть много факторов, который вносят элемент непредсказуемости в планы. Начиная от воздушных тревог и заканчивая пробками. Однако, есть вид транспорта, который позволяет быстро и просто […]
электросамокат

Можливо ви пропустили?