Громаді Києва повернули землі заказника “Жуків острів”, які віддали під забудову

Жуків острів

Прокуратура повідомила, що домоглася у суді повернення чотирьох земельних ділянок у заказнику “Жуків Острів” вартістю понад 9,5 млн грн.

Зокрема, прокуратура звернулася до суду з позовом до фізичної особи, якій безоплатно передали для забудови землі ландшафтного заказника “Жуків Острів”.

Ці землі мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення і на них забороняється будь-яка діяльність, яка може негативно вплинути на стан природних комплексів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Острів Жуків входить до однієї із найбільших заповідних зон Києва, де збережена у первинному вигляді природна екосистема – ареал проживання багатьох представників флори і фауни, занесених до Червоної книги України.

Незважаючи на неможливість передання таких земель у приватну власність для забудови, Голосіївським райсуд Києва в задоволенні позовних вимог прокурора відмовив.

Проте Офіс генпрокурора оскаржив це рішення у Київському апеляційному суді, який скасував рішення суду та ухвалив нове про повернення земельних ділянок територіальній громаді Києва.

Джерело: Офіс генпрокурора

Next Post

У київських маршрутках будуть вимірювати температуру повітря

Ср Вер 15 , 2021
Київ першим в Україні запроваджує реальний контроль температурного режиму в салонах громадського транспорту, що працює на міських автобусних маршрутах. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі. «Чіткий граничний температурний режим влітку та взимку – невід’ємна частина нового договору перевізників із містом. Та я розумію, що КМДА мусить […]
Температуру повітря

Можливо ви пропустили?