Що робити, якщо ви побачили вибухонебезпечний предмет?

Вибухонебезпечний

Ворог мінує українські населенні пункти, переважно відступаючи зі своїх позицій. Вони підступні і не цураються будь-яких способів завдати шкоди цивільним!

Що мінують окупанти?

Міни та інші вибухонебезпечні предмети можуть бути будь-де: у покинутих будинках, на вулицях, на дитячих майданчиках, на заміському відкритому просторі: у полях, лісах, у водоймах, на узбіччях доріг тощо. У містах, у першу чергу – це предмети, які можуть становити якусь цінність в окупованому місті: мобільний телефон, зброя або її деталі, аптечки, продуктові набори, дитячі іграшки тощо. Також вже зафіксовані випадки мінування тіл загиблих людей. У лісах та селах – це переважно “розтяжки”, які фактично мають викрити місцезнаходження укриття або схронів.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ВИ ЗНАЙШЛИ ПІДОЗРІЛИЙ ПРЕДМЕТ

1️⃣В жодному разі не чіпайте його.

2️⃣Негайно повідомте про виявлений предмет підрозділам ДСНС (101) або Поліції (102).

3️⃣Попередьте перехожих про можливу небезпеку.

4️⃣Відійдіть якомога далі від підозрілого предмету.

Дочекайтеся приїзду спеціалістів та вкажіть місцезнаходження підозрілого предмета. Будьте особливо уважними

 

 У прямому сенсі – дивіться під ноги і зайвий раз не ризикуйте!

Next Post

В ООН спростували закиди рф про нібито існування в Україні так званих програм створення біологічної зброї

Сб Бер 19 , 2022
В ООН спростували закиди рф про нібито існування в Україні так званих програм створення біологічної зброї. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила Заступниця Генсека ООН, Верховний представник з питань роззброєння Ідзумі Накаміцу. “Організацій Об’єднаних Націй нічого не відомо про будь-які програми біологічного зброї в Україні», – наголосила Ідзумі […]
ООН

Можливо ви пропустили?