Забудовник ЖК “Софія Київська” банкрут: влада обіцяє допомогу інвесторам

ЖК Софія Київська

У місцевій владі Софіївської Борщагівки знають про те, що забудовник ЖК «Софія Київська» банкрут. Постраждалих інвесторів, якщо такі є, просять звертатися до сільради.

Про це повідомляє інтернет  видання. 

За словами голови сільради Олеся Кудрика, забудовник ЖК «Софія Київська» не виконав зобов’язань навіть перед ними і сьогодні винен близько 3 млн грн.

«Ми подали позов на 2,9 млн грн, оскільки „Софія Буд Груп“ (забудовник ЖК „Софія Київська“ — ред.) не сплатила пайову участь. І не знаємо чи сплатить. Компанія банкрут, її рахунки арештовані, причому давно», — повідомив Кудрик.

Самого забудовника Сергія Скуратовського голова сільради в останній раз бачив чотири роки тому.

«Раніше він активно займався цією компанією. Років чотири тому ми спілкувалися, зараз ні», — уточнив Кудрик.

Хто такий Скуратовський?

Сергій Скуратовський — колишній Голова Комітету ВР з питань будівництва. Йому належать дві компанії, які будують ЖК «Софія Київська»: «Укрполіскорм» і «Софія Буд Груп». Але «Укрполіскорм» вже офіційно банкрут і в процесі ліквідації, а «Софія Буд Груп» — прихована в офшорах Панами і, як каже Кудрик, теж банкрут.

УНН поспілкувався також з місцевим депутатом Олександром Демочком, на окрузі якого будується ЖК «Софія Київська». Він розповів, що дізнався про проблему забудовника зі ЗМІ, але теж готовий допомагати інвесторам.

«Ситуація, що там є – ймовірне порушення законодавства у співпраці з інвесторами і недобросовісний забудовник — я чув протягом останніх декількох тижнів від ЗМІ. Однозначно будемо з цим розбиратися. Є сигнали і я впевнений, що люди, які мене знають в окрузі — будуть до мене звертатися і просити сприяння в цій ситуації», — говорить він.

Демочко нагадує, що інвестори в Україні ніяк не захищені законодавством. А тут, нагадаємо, мова йде про людину, яка сама це законодавство приймала, очолюючи профільний Комітет парламенту.

«На жаль, законодавство в Україні, як ми бачимо на практиці, не захищає інвесторів належним чином. Крайній завжди інвестор, громадянин. І так у всьому. Ризики інвестування ніхто не покриває. Особисто я буду розбиратися в цій ситуації і якщо буду бачити можливість впливу — я це зроблю. Треба розібратися, як місцеве самоврядування може вплинути», — підкреслив Демочко.

Раніше ми повідомляли, що Кличко веде переговори з декількома виробниками вакцин від коронавірусу.

Next Post

У Святошинському районі Києва на будівництві впав дах - придавило будівельників

Сб Січ 23 , 2021
Рятувальники ведуть роботи з пошуку людей, які опинилися під завалами. У Святошинському районі Києва, на вулиці Берковецька, 6, на будівництві впав дах. Про це повідомляє ресурс Dtp.kiev.ua. Інцидент стався в ніч на 23 січня. Під завалами опинилися будівельники, які працювали на даному об’єкті. На місце події прибули рятувальники. Рятувально-пошукові роботи […]
Святошино обвал

Можливо ви пропустили?