Стало відомо, як в Києві будуть контролювати дотримання режиму самоізоляції

Самоізоляцію пацієнтів перевірятимуть, зателефонувавши по телефону, або при очному візит Національної поліції, службовців ЖКГ або лікарів.

Про це розповів радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

“Перший шлях – телефонний контакт. Але людина повинна розуміти, що крім телефонного дзвінка, до нього можуть приїхати додому і перевірити, наскільки вона дотримується режиму самоізоляції. До людини можуть приїхати як представники Національної поліції, так і представники, наприклад, житлово-експлуатаційних організацій , або лікарі первинної ланки “, – підкреслив Бондаренко.

Він розповів, що зараз близько 37 осіб перебувають у самоізоляції. Це люди, які перетнули кордон, починаючи з 11 березня; особи, які захворіли COVID-19 і ті, з ким контактували хворі. Він розповів, як виявляють людей, яким необхідно самоізолюватись.

“По телефону спочатку виявляються контактери осіб, які інфіковані коронавірусом. Цих контактерів попереджають про необхідність самоізоляції. Щодо інших осіб, крім попередження про необхідність самоізоляції, також визначається, наскільки їм потрібна чи не потрібна допомога”, – повідомив радник мера.

Він розповів, що в Києві вже працює Моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими легкої форми, які лікуються вдома і особами, які контактували з хворими.

Джерело

Next Post

Нагулялася на 17 тисяч - в Києві покарали українку, яка повернулася з Таїланду

Сб Кві 4 , 2020
Дівчину оштрафували за порушення умов самоізоляції Стало відомо, що в Києві копи оштрафували українку Ладимиру Басову, яка прилетіла з Таїланду і порушила умови самоізоляції у період карантину. Про це повідомляє паблік dtp.kiev.ua на сторінці в соціальній мережі Facebook. Так, дівчина повернулася з відпочинку за кордоном і повинна була поїхати до Миколаєва на самоізоляцію. […]
карантин

Можливо ви пропустили?