У Києві лікарка з таксистом продавали підробні Covid сертифікати

сертифікати

Вартість підробленого сертифікату становила 5500 гривень.

Про це повідомляє столична прокуратура.

Згідно із матеріалами слідства, водій служби таксі, виконуючи роль посередника, підшуковував клієнтів, які бажали отримати сертифікат про вакцинацію від COVID-19 без фактичного проведення щеплення та передавав їхні дані лікарю державного медзакладу.

Остання за грошову винагороду заносила фейкові дані про вакцинацію в інформаційну систему «Helsi», які в подальшому відображаються у додатку «ДІЯ». Вартість підробленого сертифікату становила 5500 гривень.

У ході проведених обшуків за місцем проживання фігурантів та робочих кабінетах лікарів державної клініки вилучено журнали обліку громадян, які звертались з метою отримання підроблених свідоцтв про вакцинацію, COVID-сертифікати на різних осіб, а також банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Наразі медпрацівниці та її спільнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 354, ч. 4 ст. 354, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 та ч. 3 ст. 362 КК України.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення вказаних злочинів.

Раніше ми повідомляли, що невідомі жорстоко побили двох літніх жінок

Next Post

Павільони кіностудії Довженко на 5 років здадуть в аренду

Ср Лют 2 , 2022
Фонд держмайна України виставив на аукціон оренди приміщення павільйонів Національної кіностудії ім. Олександра Довженка. В оренду пропонують здавати павільйони кіностудії площею 2671,2 кв. м на проспекті Перемоги, 44. Про це йдеться у повідомленні на сайті ФДМУ. Стартова ціна оренди – 581 161,95 гривні на місяць. Термін оренди – 5 років. Заявки приймаються […]
Довженка

Можливо ви пропустили?