Костел святого Миколая наступного літа відійде до римо-католицької парафії

Костел

До того часу Мінкульт має також знайти нове приміщення для Національного будинку органної та камерної музики.

Костел святого Миколая у Києві перейде в користування римо-католицької парафії святого Миколая до 1 червня 2022 року. Про це повідомляє сторінка парафії у Фейсбук.

Досягнуто домовленості, що МКІП до 1 червня сприятиме пошуку інших репетиційних залів та приміщень для концертів Національного будинку органної та камерної музики та переміщенню його на нову локацію.

Також до того часу МКІП зобов’язалося укласти охоронний договір на приміщення костелу, виготовити акт технічного стану пам’ятки, описати культурні цінності і предмети, які належать до пам’ятки.

Натомість парафія має дотримуватись вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» як користувач пам’ятки культурної спадщини національного значення.

«Тобто 01 червня наступного року має стати визначальною датою в історії багатостраждального, легендарного костелу св. Миколая – днем, коли врешті-решт, завдяки зусиллям багатьох вірних буде відновлено історичну справедливість й християнська святиня повернеться у лоно Церкви. Разом з цим, усвідомлюючи усі перешкоди та протидії щодо повернення храму парафії, закликаємо усіх небайдужих до спільної молитви в намірах справи костелу св. Миколая» — йдетсья в повідомленні.

Щодо ремонту костелу після пожежі в парафії зазначають, що попереду проведення експертизи проектно-кошторисної документації, переговори для підписання договору на виконання протиаварійних робіт та безпосередньо виконання протиаварійних робіт.

Next Post

У Києві на пеньку серед будинків знайшли мертвого крокодила

Пт Лис 12 , 2021
Жінка на прогулянці знайшла крокодила. Вирішила, що це іграшка і поставила на пеньок для краси. Проте рептилія виявилась справжньою, але мертвою. Вона налякала мешканців столиці, а згодом і взагалі кудись зникла. На прогулянці Лідія Іванівна була разом з собакою, поміж будинками у траві побачила крокодила. “Я пройшла туди, потім назад. […]
крокодил

Можливо ви пропустили?